Arınç'tan Gökçek açıklaması: Herkes biliyor, benim parsel numarası söylememe gerek yok

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Ankara'yı parsel parsel sattığını söylediği Melih Gökçek'e ilişkin 'Haziran 2015 yılında konuştum. O dönem yaptığım açıklamalar meydanda. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Benim kalkıp parsel numarası söylememe gerek yok' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Saadet Partisi’nin yayın organı TV5’te katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ilişkin Arınç "Haziran 2015 yılında konuştum. O dönem yaptığım açıklamalar meydanda. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Ama ben kendi kendime söz verdim. Bundan sonra ne Gökçek adını ağzıma alacağım ne de onla ilgili bir şey konuşacağım. Çünkü herkesin bildiğini ayrıca benim söylememe gerek yok" dedi ve Ankara’da neler yaşandığını, kimin kimlerle ne yaptığını ya da yapmadığını insanların bildiğini söyledi.

Arınç, "Kendisi de dedi; 'Ben o dönem bütün dindar cemaatlere arsa da verdim şunu da verdim.' Şimdi olayın boyutu böyle. Benim kalkıp parsel numarası söylememe gerek yok. Yargıya da intikal etmiş durumlar. O yüzden ben kapattım konuyu" diye konuştu. 

'MAHREM KALMASI GEREKEN KONULARI KONUŞABİLİRLER'

Arınç, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'la ilgili olarak ise "Birlikte olduğumuz dönemlere ait suçlamalar yapılırsa, onlar da meşru müdafaa haklarını kullanır. Belki de mahrem kalması gereken konuları kendilerini savunmak adına konuşabilirler. Bu da testiyi çatlatır. İki tarafa da zararı olur" ifadelerini kullandı. Arınç, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a, "hain" diye yaklaşılmasının da "istenmeyen tartışmaları" gündeme getireceğini söyledi.

'HENRİ BARKEY BİZİM İÇİN MUTEBER BİR ADAMDI'

Gezi davasından beraat eden Osman Kavala'nın 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklandığı soruşturmada Henri Barkey ile görüştüğü suçlamasına dair ise,  "Refah Partisi zamanında Henri Barkey bizim için muteber bir adamdı. Refah Partisi zamanından Türkiye’de demokrasiyi, siyasi partilerin özgürlüklerini önemseyen bir akademisyendi. İyi de Türkçe konuşurdu" diye konuştu. 

Arınç ayrıca "AK Parti’nin kuruluşunu önemsiyordu. Hakkımızdaki ön yargıların silinmesi gerektiğini söylüyordu. O tarihte sayın Cumhurbaşkanımız milletvekili bile değilken, hükümet bile kurulmamışken önce Batı’da üst düzey ziyaretler yaptı. Bu bizim iftiharımızdır. Bizim toplantımıza gelmesi nasıl suç değilse, Osman Kavala ile görüşmesi de suç olarak gösterilmemesi lazım" dedi.