Arınç: 'Hakan Fidan tekrar MİT Müsteşarı olmuştur'

Bülent Arınç, "Hakan Fidan yeniden MİT Müsteşarıdır" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç basının sorduğu Hakan Fidan'ın tekrar MİT müsteşarlığı görevine dönüp dönemeyeceği ile ilgili soruya yanıt olarak şunları söyledi:

"Son günlerde en çok konuştuğumuz isim Hakan Fidan. Bildiğiniz gibi MİT Müsteşarımız milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunmuş ve görevinden istifa etmiştir. Sadece milletvekili olmak için aday olunmuşsa bir israftır demiştim. Kendisine MİT Müsteşarı olarak ihtiyacımız var demiştim. Bu belki garip karşılandı ama daha sonra Cumhurbaşkanımız da aynı kanaati belirtti. Sayın Başbakanımız uygun olduğunu söyledi. Bugün itibariyle sayın MİT Müsteşarı kararını Başbakan'a iletti. Kendisinin açıklaması basına düşmüştür. Sayın Başbakınımız, Sayın Hakan Fidan'ı tekrar MİT Müsteşarlığı'nda görevlendirmiştir. Yakında tekrar görevinin başında olacaktır."

CHP'li Haluk Koç'un açıklamasının hatırlatılması üzerine "Hiçbir kanun ve kararda MİT Müsteşarı'nın aday adayı olmak için istifa etmesinin ardından geri dönemeyeceğini söyleyen bir şey yok. Aday adayı olmak için istifa ettikten sonra geri dönemeyecek olanlar sadece TSK ve yargı mensuplarıdır. O yüzden Fidan için böyle bir durum olduğunu iddia etmek cehalettir." dedi.