Antakya, Ahmet Atakan'ın doğum gününde eylemdeydi

Ahmet Atakan'ın doğum gününde “Ahmet için adalet istiyoruz” diyen Antakyalılar buluştu. Ahmet Atakan'ın Ağabeyi Süleyman Atakan yaptığı açıklamada, adalete olan inançlarını yitirdiklerini belirtti. Eylemde Komünist Gençlik adına da bir mesaj okundu.

soL - Antakya

Melih Gökçek'in otoyol yapmak üzere ODTÜ ormanını gasp etme girişimlerini protesto etmek ve Ankara'daki direnişe destek olmak amacıyla Türkiye çapında düzenlenen eylemler sırasında Antakya'da öldürülen Ahmet Atakan için bugün memleketinde eylem vardı.

Ahmet Atakan'ı anmak için Eğitim-Sen Hatay Şubesi önünde toplanan Antakyalılar, ellerindeki Ahmet Atakan için adalet isteyen pankart ve dövizlerle Saray Caddesi'nden Yeraltı Çarşısı'na doğru yürüdüler. Yapılan yürüyüşte Haziran Direnişi esnasında polis saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert'in fotoğrafların yanısıra Özgecan Aslan'ın fotoğrafları da taşındı. 
 
Ahmet Atakan'ın ağabeyi Süleyman Atakan yaptığı açıklamada, adalet sistemine olan inançlarının her geçen gün azaldığını belirtti. 

Vicdanlı savcı ve hakimlerin tükenmediğini bildiklerini ifade eden Atakan, "Onları bu davada adaletli olmaya davet ediyoruz. Bizleri her ne kadar yıldırmaya çalışsalar da bizler Gezi aileleri olarak son nefesimizi verene kadar bu davaların peşini bırakmayacağız" dedi. 

 

Ahmet'in katillerinin bir an önce yargı karşısına çıkarılmasını istediklerini dile getiren Atakan, elinde belge, bilgi olanların kendileriyle irtibata geçmelerini istedi. 

Yürüyüşe, Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert de katıldı. 

Eylemde Komünist Gençlik adına da bir mesaj okundu. Komünist Gençlik tarafından 19 Şubat'ta ODTÜ'de gerçekleştirilecek Ahmet Atakan anmasına çağrıda bulunulan açıklamanın tam metni şöyle: 

Bugün Ahmet Atakan için, bizim Ahmet için buradayız. 

Ahmet bizim ağabeyimiz, sınıf arkadaşımız, yol arkadaşımız.  

Ahmet, 2013'ün Eylül ayında ODTÜ'lü kardeşlerine hırsız Gökçek'e karşı destek verirken, bizzat çete reisi Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla katledilmişti.

Geçtiğimiz günlerde ise gencecik bir kardeşimiz, Özgecan Aslan, vahşice bir saldırı sonucu katledildi.

Bunlar tesadüf değil. Her yıl binlerce işçinin, kadının katledilmesi tesadüf değil. 

Genç yaşamların sönmesi, söndürülmesi tesadüf değil. 

Aynı Berkin'in, Ahmet'in, Ali İsmail’in, Abdocan’ın, Medeni’nin ve diğerlerinin tesadüf olmadığı gibi... 

Gericiliğin canımıza kastettiği şu günlerde, ODTÜ'lüler olarak herkesi karanlığın karşısında Ahmet Atakan olmaya çağırıyoruz.

19 Şubat’ta 24. yaşgünü vesilesiyle yol eylemlerinde canı pahasına ODTÜ'yü yalnız bırakmayan Ahmet’i devrimci geleneği ile tanınan okulumuzun kalıcı bir parçası haline getiriyoruz. 

Ahmet’e böylece ufak bir doğum günü hediyesi veriyoruz. Okulumuza büyük bir hediye veriyoruz. Ahmet’i ODTÜ’nün mücadele dolu geleneği ve geleceği ile buluşturuyoruz.  

Bugün, burada Ahmet’e bir söz veriyoruz.

Gericiliğe karşı tıpkı onun gibi gözümüzü kırpmadan, tavizsizce mücadele edeceğiz. Okullarımızı gericiliğe karşı mücadelenin kalesi haline getireceğiz. 

Komünist Gençlik olarak tüm üniversite öğrencilerini hırsızın, katilin, yobazın karanlığı karşısında Ahmet Atakan olmaya çağırıyoruz. 

Burada, Ahmet’in manevi huzurunda bir kere daha söz veriyoruz: Ahmet'e esas hediyemiz eşitlik ve özgürlüğün en şanlı elbisesiyle dolaştığı bir memleket olacak.

İyi ki doğdun Ahmet Yoldaş. 

İyi ki doğdun

Bugün ayrıca ODTÜ'de bir eylem düzenleyen öğrenciler Ahmet Atakan'ı geçtiğimiz yıl onun adına dikilen fidanın başında andılar ve tüm ODTÜ'lüleri 19 Şubat'ta gerçekleşecek Ahmet Atakan eylemine çağırdılar.