Ankara, Suriye'nin 'IŞİD'e destek veriyorlar' şikayetini komik buldu

Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın, İdlib'e bağlı iki kasabada silahlı gruplar tarafından işlenen suçların Türkiye'den gelen lojistik destek ve talimatlarla işlendiği şikayetlerini Türkiye Dışişleri Bakanlığı "komik" buldu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın, İdlib'e bağlı iki kasabada silahlı gruplar tarafından işlenen suçların Türkiye'den gelen lojistik destek ve talimatlarla işlendiği şikayetlerini Türkiye Dışişleri Bakanlığı "komik" buldu.

SURİYE'DEN BM'YE BİR ŞİKAYET DAHA
Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından BM Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi'ne gönderilen mektupta, "Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye tarafından desteklenen cihatçı grupların İdlib'in Fua ve Kefraya kasabalarını kuşatma altında tutarak, bu bölgelere gıda, içecek, ilaç ve yakıt girişini engellediği" belirtilmiş, "iki kasabada her gün düzenlenen bombalı saldırılarda sivillerin zarar gördüğü" ifade edilmişti. Mektupta ayrıca, iki kasabada işlenen suçların Türkiye'den gelen lojistik destek ve doğrudan talimatlarla işlendiği savunulmuş, "Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın teröre destek vermesi ve fon sağlamasının engellenmesi için" BMGK'nın harekete geçmesi istenmişti.

Sputnik'in haberine göre, Türkiye Dışişleri kaynakları, Suriye'nin şikayetlerinin "gerçeklikten uzak ve komik" olduğunu iddia etti.

Suriye, daha önce de Türkiye'yi silahlı gruplara destek verdiği gerekçesiyle BM'ye şikayet etmişti.