Ali İsmail'le aynı sokakta dövülen Doğukan'ın davasında mütalaa verildi

Eskişehir'de üniversiteli Doğukan Bilir adlı gencin Ali İsmail Korkmaz'la beraber girdiği sokakta, aynı polislerce dövülmesine ilişkin davada mütalaa verildi.

Doğukan Bilir adlı gencin Ali İsmail Korkmaz’la beraber girdiği sokakta, aynı polislerce dövülmesine ilişkin davada mütalaa verildi. Savcı, Bilir’e coplarla vurdukları görülen polis Şaban Gökpunar ve Selçuk Bal ile meşe odunuyla vuran Serkan Kavak hakkında ‘taksirle yaralama’ suçundan bir buçuk yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Polislerin copu ve meşe odunu, ‘silah’ kabul edildi. Polis Gökpunar, Ali İsmail Korkmaz Davası’nda da sanık olarak yargılanıyor. Polis Bal ve sopalı Kavak ise aynı davada tanık olarak yer alıyor. 

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Eskişehir’de, 2 Haziran 2013’te Gezi Parkı eylemine katılan Doğukan Bilir, yanında bulunan Ali İsmail Korkmaz ve bir gençle birlikte Sanayi Sokak’a girmişti. Beşik Otel’in bulunduğu yönden Harman Ekmek Fırını’na doğru koşan Bilir’in iki polis memuru ve bir sivil tarafından dövüldüğü anlar güvenlik kameralarına yansımıştı.

Bilir, bugün Eskişehir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, sayısını hatırlamadığı bir grubun karşılarına çıktığını belirterek, şunları söyledi: 

“Önümdeki arkadaşım döndü. Ben de döndüm. Ancak grubun fiili saldırısına maruz kaldım. Sokağın girdiğimiz tarafından geri çıkarken aynı şahıslarla tekrar karşılaştık. Tekrar saldırıda bulundular. Birinin yüzünde gaz maskesi, ellerinde cop vardı. Beni tuttular, cep gibi yere çektiler. Bacaklarıma, omzuma ve sırtıma coplarla vurdular. Dişime bir sopa geldi.” 

Bilir’e meşe odunuyla vuran Serkan Kavak ise “Ben olay yerindeydim. Bilir’e karşı müdahalem olmadı. Olay esnasında elimde sopa vardı. Sopayı bana saldıran gruptan bir şahsın elinden aldım. Sanık polisleri daha önceden tanımam. Bilir’e vurmadım” dedi. Kavak, ceza verilmesi halinde hükmün açıklanmasının ertelenmesini istedi. Tanık olarak dinlenen Beşik Otel’in sahibi Erdoğan Gözseçen de Kavak’ı o akşam elinde meşe sopasıyla gezerken gördüğünü belirterek, “Devamlı orada gezip duruyor, gelen gideni tahrik ederek sokağın içine çekiyordu. Ben ve orada bulunan arkadaşlarım gelenleri sokağa girmemeleri konusunda uyarıyorduk. Bilir’in kim olduğunu bilmem ancak ellerinde cop olan iki polisle Bilir’e vurduklarını hatırlıyorum. Kavak elindeki sopayla Bilir’e vurdu” dedi. 

Savcı esas hakkındaki mütalaasında, Bilir’e vurdukları görülen polis Selçuk Bal ve Şaban Gökpunar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 86/3. maddesi gereğince “kamu görevlisinin nüfuzunu kötüye kullanmak suretiyle taksirle yaralaması” suçundan altı aydan bir buçuk yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Kavak için de aynı cezanın verilmesini talep etti. Polislerin Bilir’e vururken kullandıkları cop ile Kavak’ın meşe odunu, silah kabul edildi. Mahkeme, bir sonraki duruş için 22 Aralık’a gün verdi.