Aktroller kudurdu, Enver Aysever'e saldırdı!

İsveç-Türkiye karşılaşması öncesinde açılış törenine kız çocuklarının türbanla çıkartılmasına tepki gösteren Enver Aysever, gericilerin hakaret ve tehditlerine maruz kaldı.

Haber Merkezi

İsveç - Türkiye maçının açılış seromonisi ile ilgili Twitter'da yaptığı bir fotoğraflı paylaşım sonrasında Enver Aysever'e tehdit ve hakaretler yağdıran sanal saldırganlar, gece boyunca faaliyetlerini sürdürdü. Yeni Şafak, Yeni Akit, Sabah gibi AKP yandaşı yayın organlarının da aynı provokasyona katıldığı görüldü

Öte yandan Aysever'in tepkisini paylaşan çok sayıda yurttaş, hakaretlere tepki gösterdi ve Aysever'in Twitter paylaşımına ortak oldu. Aysever'in Birgün gazetesinde yayınlanan yazısı da yine izleyenlerinin Twitter paylaşımlarında yer aldı.

Aysever kendisine dönük saldırıların gerekçesi olan Twitter paylaşımında, maçın açılışında sahaya sürülen tesettürlü kız çocuklarının fotoğrafının üzerine şu yorumu yapmıştı:
Küçücük çocukların saçından tahrik olanların ülkesi... Yazıklar olsun!!! 

soL'a konuşan Enver Aysever, "Bu saldırının suçluluk psikolojisiyle yapıldığını biliyorum, düşünüyorum" dedi. "Ensar Vakfı bir işaret fişeğiymiş meğer. Daha büyük, daha can yakıcı bir sorunla karşı karşıyaymışız" diyen Aysever, "Türbanlı çocuklar Suriyeliymiş, olabilir. Peki maçta açılan ÖSO bayrağına, atılan sloganlara ne diyeceksiniz" ifadelerini kullandı. Aydınlanma Hareketi'nin hedefe alındığını söyleyen Aysever, "Bana saldıranların küfredenlerin topyekün havuz medyası olması doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu.

Aralarında "kan dökmekten" söz edenlerin de olduğu sinkaflı küfürlerle saldıran kalabalığın, sahte ya da uydurma adlarla Twitter'ı kullandığı görülüyor. "Allah örtünmeyi emrediyor" gibi cümlelerle konumlarını savunan saldırganlar, Aysever'le benzer görüşte olan kişilerin verdiği yanıtlardan sonra genellikle hakaret etme yoluna gidiyor.

Ailelerin çocuklarını istediği gibi giyindirebilecekleri gibi önermelerle "özgürlük" çağrıları yapanlar bile Twitter'daki karşılıklı yazışmalar sırasında kısa sürede hakaret ve tehdit yoluna sapıyor.

Bu saldırılar sırasında, konunun çok güncel olan Ensar Vakfı ve Karaman Tecavüzleri ile bağlantılı olarak değerlendirildiği tartışmalar kaçınılmaz olarak ortaya çıktı. 

Çocuk tacizi ve tecavüzü konusundaki tavırları, tecavüzcü kişilere ve onları koruyan kurumlara dönük sahiplenici duruşları nedeniyle son günlerde büyük tepki toplayan islami kesimler bu konudaki eleştirilere de yine tehdit ve hakaretlerle yanıt verdi.