Akşener'den istifalar hakkında ilk açıklama: İnsafsızca

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. İstifalara saygı duyduğunu belirten Akşener, istifaların gerekçelerinin insafsızca olduğunu söyledi.

soL - Haber Merkezi

Akşener, partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Toplantı sonrası istifalarla ilgili konuşan Akşener, “Üzüntüm şudur, insanlar bir siyasi organizasyonun içinde yer almaktan vazgeçebilirler, bunu saygı ile karşılarım. Ama açıklamalarında ve beyanlarında koskocaman bir camiayı, yöneticileri, seçmeni, teşkilatları töhmet altında bırakacak ve gerçekten haksız, temelsiz ve insafsız gerekçeler ortaya atarlarsa, bu insanların canını yakar” şeklinde konuştu.

İYİP’nin kurucularından Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, dün partiden istifa etmişti. İsmail Ok’tan bir gün önce de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, istifa etmişti. Bu istifalarla İYİ Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı 37’ye düştü.

BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMA

İYİP'deki istifalara ilişkin değerlenmede bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Bir tarafta yeni parti kuruluşları tartışması var, bir tarafta FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmaları var, bir tarafta da partileri karıştırmak isteyen zihniyetler var. İYİ Parti iyi günde olsunlar, tahriklere kapılmasınlar' dedi.