AKP'li Miroğlu: Ben makul Kürdüm, senin ne Kürdü olduğunu bilmiyorum

HDP'nin, sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili Meclis Araştırması açılması bugün gündeme alınması önerisi reddedildi. HDP sıralarından kendisine 'makul Kürt' denilen AKP'li Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "Makul Kürt'üm" diyerek yanıtladı.

HDP'nin, sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili Meclis Araştırması açılması bugün gündeme alınması önerisi reddedildi. Genel Kurul'da HDP sıralarından kendisine 'makul Kürt' denerek sataşılması üzerine AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, "Makul Kürt'üm" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır'da iki gencin üzerine, beyaz ranger araçtan inen bir şahıs tarafından rastgele ateş edildiğini aktararak, "Beyaz torosları davet eden Başbakan, ona, buradan söylüyoruz. Artık beyaz toroslar değil, beyaz rangerlar ve siyah rangerlar ölüm saçıyor, ölüm kusuyor oralarda" iddiasında bulundu.

Öneri hakkında söz alan AKP Milletvekili Orhan Miroğlu da "Herhalde vicdan sahibi herkes, bu ülkede beyaz toroslara geri dönmeyi isteyecek insanların belki en sonuncusunun Ahmet Davutoğlu olduğunu bilir. Sizin de motosikletli katillerden haberiniz var mı? Nusaybin'de, Medeni Konak'ı beyaz toroslar öldürmedi, YDG-H üyesi iki tetikçi öldürdü. Bunu da siz çok iyi biliyorsunuz" ifadesini kullandı.

'MAKUL KÜRDÜM, SENİN NE KÜRDÜ OLDUĞUNU BİLMİYORUM'

HDP sıralarından kendisine ‘makul Kürt" denmesi üzerine Miroğlu, "Makul Kürdm, benim makul Kürtlüğümü senin ömrün öğrenmeye yetmez, anladın mı? Ben makul Kürt'üm ama senin ne Kürdü olduğunu bilmiyorum" dedi.

Miroğlu, "Sokağa çıkma yasağı, sizin desteklediğiniz, tolere ettiğiniz, bütün çabanızla yanınızda durduğunuz devrimci halk savaşı stratejisinin bir sonucudur. Bu strateji, Türkiye'de demokratik zemini zehirliyor. Bu stratejiye karşı bir hükümetin, bir devletin alabileceği yegâne tedbir, silahlı gruplarla işgal edilmiş ilçelerini, şehirlerini hükümranlık haklarını hatırlayarak savunmaktır" diye konuştu.