AKP Sözcüsü Çelik: Hunharca planlanmış cinayet

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili ‘hunharca planlanmış bir cinayet’ dedi. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada bugün konsolosluğa ait bir araç Sultangazi’de bir otoparkta bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın araçta inceleme yapılacağını belirtti. Kalın olayın 'Suudi Arabistan ile Türkiye arasında bir konu' olmadığını, 'menfur bir…

Haber Merkezi

Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’nda öldürülmesiyle ilgili konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik "Hunharca planlanmış, örtbas edilmek için çok gayret sarf edilmiş bir durumla karşı karşıyayız. Çok komplike bir cinayet" ifadelerini kullandı.

AKP genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Çelik, sorumluların ortaya çıkarılıp cezalandırılacağını belirterek, "bir daha kimsenin aklından böyle şeyler geçmeyecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, Beştepe'deki toplantının ardından yaptığı açıklamada konunun Türkiye ile Suudi Arabistan arasında bir konu olmadığını belirterek "Mesele menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir" dedi.

KONSOLOSLUĞA AİT ARAÇ BULUNDU 

Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada bugün Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na ait bir araç Sultangazi'deki bir otoparkta terk edilmiş halde bulundu.

Kaşıkçı'nın kaybolduğu günlerde İstanbul'un Sultangazi ilçesine bırakılan diplomatik plakalı araçta inceleme başlatılması için konsolosluğun izninin beklendiği belirtildi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Otoparktaki araçla ilgili inceleme yapılacak. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak" dedi. Olayın aydınlatılmasıyla ilgili Suud makamlarının büyük bir sorumluluğu olduğunu belirten Kalın "İkili ilişkilerimiz noktasında Suud tarafından gelen ortak çalışma teklifine olumlu cevap verdik. Biz bu süreci büyük bir hassasiyetle yönetiyoruz. Konu Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki bir konu değildir. Türkiye, burada uluslararası hukuk çerçevesinde kendi milli hukuk kuralları çerçevesinde olayın aydınlatılması için gerekli adımları atmaktadır. Mesele menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir" diye konuştu.

Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında konsolosluk çalışanlarının sorgusuna da devam ediliyor. Konsolosluk çalışanı beş kişinin bugün sorgulandığı açıklandı.

DUBLÖR KULLANILDI

Öte yandan CNN International televizyonu Türk emniyet yetkililerinden aldığını belirttiği görüntüler yayımladı. Görüntülerde, Kaşıkçı'nın konsoloslukta bulunduğu gün binaya gelen 15 Suudi vatandaşından birinin, Kaşıkçı'nın giysilerini giyerek dışarı çıktığı ortaya çıktı. Türk yetkililerin ifadesine göre, Kaşıkçı'nın konsolosluğa girmesinden dört saat kadar önce binaya giriş yapan Mustafa el-Medeni adlı kişi, aynı yaşlarda, boyda ve kiloda olması dolayısıyla dublör olarak getirildi.

Habere göre Türk emniyet yetkilisi, "sorgulamaya dublör getirmezsiniz" diyerek Kaşıkçı'nın planlı bir şekilde öldürüldüğü savını tekrar etti.

KUSHNER'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a yakınlığıyla bilinen Beyaz Saray danışmanı ve Trump’ın damadı Jared Kushner’dan da bir açıklama geldi. ABD yönetiminin Kaşıkçı olayıyla ilgili gerçekleri bulma aşamasında olduğunu söyleyen Kushner, Suudi Arabistan'ın önemli bir müttefik olduğunu kaydetti.

ABD Başkanı Trump ile Dışişleri Bakanı Pompeo’nun olayla ilgili gerçeklerin tespit edilmesinin ardından karar vereceklerini belirten Kushner, Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın Kaşıkçı olayında şeffaf olması ve durumu ciddi bir şekilde ele alması gerektiğini vurguladı.