AKP seçime hazırlanıyor: 'İsyan bastırma mermileri' Türkiye yolunda!

AKP'nin "polisin isyan bastırmada kullandığı" çukur uçlu mermilerden sipariş ettiği ortaya çıktı

Polisin isyan bastırmada kullandığı çukur uçlu mermilerden milyonlarcasını taşıyan kargo Türkiye yolunda. Sendika.org ABD-İzlanda-Hamburg-Frankfurt-Ankara rotasında seyreden ve henüz Ankara’ya varmamış olan kargonun görüntülerine ulaştı. Dün (19 Şubat Perşembe) Hamburg havaalanına inen Lufthansa Havayolları’na ait bir uçaktan siyah folyo ile sarılı 16 palet mal indirildi.

ABD’den yola çıkan mallar önce İzlanda’ya, İzlanda’dan da Almanya Hamburg’a getirilmiş, Hamburg’dan Frankfurt’a gidiyor. Büyük olasılıkla bugün (20 Şubat Cuma) akşam da Lufthansa Havayolları’na ait bir uçakla Frankfurt’tan Türkiye’ye hareket edecek.

Gönderen: “Hornady Manufacturing Company” adlı ABD’li bir silah şirketi.

Alıcı: Emniyet Genel Müdürlüğü, Aşağı Ayrancı, Çankaya, Ankara.

Bu 16 paletlik büyük hacimli kargo, polislerin isyan bastırmada kullandığı “çukur uçlu” mermilerden oluşuyor. Mermilerin çukur uçlarına içi sıvı ile dolu kırmızı plastik başlıklar yerleştirilmiş.

Aralık 2012’de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, polislere “zırh delen” mermi olarak da bilindiği belirtilen “hollow point”lerden alacağı duyurulmuştu.

Emniyet mevcut mermilerin “silahlı saldırganlar” üzerinde etkisiz kaldığı gerekçesiyle tüm polisler için “hollow point” mermi için ihaleye gideceğini açıklamış, silahlı saldırganlara karşı olduğu ve yalnızca “terör” olaylarında kullanılacağı iddia edilen mermiden tam “3 milyon adet” alınacağını duyurmuştu.

Bu mermiler, hedef alınan insanın bedenine girdikten sonra çok daha geniş bir delik açarak çıkıyor ve büyük hasar bırakıyor. Dünya çapında tartışma konusu olan ve Fransa’da kullanımı durdurulan Hollow Point’leri özel harekâtçılar kullanıyor.