AKP kaybettiği belediyelere yine kayyum atayacak

AKP'nin kayyum atadığı 94 belediyeye ilişkin önümüzdeki dönemde uygulayacağı strateji şekillenmeye başladı. Erdoğan'ın önceki gün kabul ettiği kayyum yönetimine bu konuda net mesajlar verdiği öğrenildi.

HDP ve DBP'nin geçtiğimiz yerel seçimlerde kazandığı birçok belediyeye kayyum atayan AKP, 31 Mart 2019 seçimlerinde de aynı belediyeleri hedef alacak şekilde kayyum seçeneğini elinde tutuyor.

Geçtiğimiz günlerde kayyum atanan belediyelerden olan Ağrı'dan gelen bir heyeti kabul eden Erdoğan, burada kayyum sinyalini şimdiden verdi.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi, görüşmede Erdoğan'ın, “Mart seçimlerinde birçok yerde yaptığımız gibi devletin, milletin parasını Kandil’e gönderdiğini tespit ettiğimiz belediye başkanını o görevde tutmayacağız” dediğini aktardı.

Selvi, seçim sonrasına ilişkin yeniden kayyumların gündeme geleceğini açıkladı.

KAÇ BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI?

AKP'nin 2014 yerel seçimleri sonrası kayyum atadığı belediye sayısı 94'e ulaşmış durumda. Bu belediyeler arasında Ağrı, Batman, Hakkari, Dersim, Mardin, Siirt, Şırnak, Diyarbakır, Van ve Bitlis gibi iller de bulunuyor.

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) “Bir Gasp Aracı Olarak Kayyum Uygulamaları” adlı raporuna göre, 93 belediye başkanı tutuklandı, 68’i halen cezaevinde tutuluyor.

Yine raporda, 81 belediye encümeninin tutuklu olduğu, kayyum tarafından 2 bini aşkın kişinin işten çıkarıldığı, birçok il ve ilçe belediye merkezinde kültür sanat faaliyetinin durdurulduğuna dikkat çekildi.