AKP Haydarpaşa'ya kafayı taktı: Haydarpaşa Kampüsü'nün tabelası değiştirildi

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü'nün giriş kapısında bulunan Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü tabelası bugün indirilerek Sağlık Bilimleri Üniversitesi tabelası asıldı.

AKP'nin rant için kafaya taktığı Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü'nün tabelası bugün aniden değiştirildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi tabelası asılan Haydarpaşa Kampüsü'nün girişine aynı zamanda yarın Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliği ile Haydarpaşa Kampüsü’nde düzenlenecek olan ‘’Mekteb-i Tıbbiyye-i Şâhâne’nin Tıp Tarihindeki Yeri ve Önemi’’ etkinliğinin okul girişine büyük bir tanıtım levhası asıldı.

Komünist Gençlik'in duyurduğu habere göre, "Üniversitenin kuruluşu’’ niyetiyle düzenlendiği açık olan etkinliğe edinilen bilgilere göre meclisten ve valilikten "üst düzey" yetkililer katılacak. "Üst düzey" devlet yetkililerinin katıldığı etkinlik üniversite öğrencilerine kapalı olacak.

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü’nün Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne tahsis maddesini içinde barındıran 6639 Sayılı Kanun, ilk incelemenin üzerinden 5 ay geçtiği halde halen Anayasa Mahkemesi’nin önünde olmasına ve herhangi bir karar çıkmamasına rağmen Haydarpaşa Kampüsü’nün Marmara Üniversitesi’ne ait değilmişçesine yapılan bu değişiklikler öğrenciler ve akademisyenler tarafından tepkiyle karşılandı.

Geçen sene boyunca bu hukuksuz uygulamaya tepki gösteren öğrenciler #Haydarpaşayıkoru hashtagiyle bir araya gelmiş, "Kampüsüne, Kentine, Ülkene Sahip Çık!" sloganıyla sene içerisinde pek çok etkinlik düzenlemişlerdi.

Bugün yapılanlara da sessiz kalmayacaklarını açıklayan Haydarpaşa öğrencileri, seçim sonrasında AKP’nin iktidarı almasıyla ilk icraatının bu olmasına şaşırmadıklarını, patronların bir rant kapısı olarak gördükleri okullarının sermayeye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceklerini söylediler.