AKP destekli Serrac: Hafter ile yürütülen müzakereleri askıya aldık

Libya'daki UMH Başkanı Fayiz Serrac, BM gözetiminde Hafter ile yürütülen siyasi, askeri ve iktisadi müzakerelerin tümünün askıya alındığını duyurdu.

soL - Dış Haberler

Libya'da AKP'nin desteklediği Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Fayiz Serrac'dan müzakerelerle ilgili açıklama geldi.

Libya’daki El-Ahrar televizyonuna konuşan Serrac, Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu ile BM gözetiminde yürütülen askeri müzakerelerin yanısıra siyasi ve iktisadi müzakereleri de askıya aldıklarını açıkladı.

Libya Ulusal Ordusu dün Trablus limanında demirli olan, silah ve mühimmat yüklü olduğunu belirttiği bir Türk gemisini "imha ettiği"ni duyurmuştu.

Trablus limanına saldırının ardından Ulusal Mutabakat Hükümeti'nden yapılan açıklamada Hafter'in "ihlallerine" karşı "katı bir pozisyon" alınıncaya kadar Cenevre'deki askeri müzakerelere katılımın askıya alındığı belirtilmişti.

Açıklamada "Sürekli bir ateşkes olmadan müzakerelerin bir anlamı yok. Bombalama altında barış olamaz" ifadelerine yer verilmişti.