AKP bir gecede MHP'yi sattı: 'Biz değil MHP yaptı'

AKP, dün gece sokaklarda linç ve talan için sokaklarda terör estiren ve sabaha kadar polis desteğiyle saldırılar düzenleyen güruhun icraatlarının faturasını MHP'ye keserek faşist saldırganlıktaki "yol arkadaşını" yalnız bırakıyor.

Haber Merkezi

Dün akşam saat 19:00 sıralarında tüm illerde başlayan faşist saldırıların faturasının kime kesileceği saldırıların arkasındaki iki parti, AKP ve MHP, arasında tartışma yaratacağa benziyor. Sabaha kadar süren saldırılarda sokağa inen bu iki partiden AKP hızlı davranıp elindeki medya ve sosyal medya ağını kullanarak MHP'yi tek sorumlu gibi göstermeye çalışıyor.    

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a dair duyurular yapılan bir twitter hesabından saldırılar sürmekteyken "geri çekilmeyin" iletisi paylaşılmış, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olan Yiğit Bulut ise canlı yayında "silah kullanmaktan çekinmeyin" çağrısında bulunmuştu. Ancak her iki isim de kısa süre sonra saldırıları kınamış, "barış" çağrısı yapmıştı. Aynı dakikalarda hem Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'ndan "itidal" çağrısı gelmiş hem de sosyal medyada aktif olan "AK troller" saldırıları kınamaya ve saldırılarla AKP'nin ilgisinin olmadığını ilan etmeye başlamışlardı. 

"BİZ YAPMADIK İNANMAYAN KURT İŞARETLERİNE BAKSIN"

İlk Hürriyet baskınında güruhun başında olan AKP İstanbul Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın Hürriyet'i yeniden basan kalabalığın fotoğraflarındaki kurt işaretlerini kanıt göstererek gazeteye dönük yeni saldırının AKP'nin değil MHP'nin marifeti olduğunu iddia etti.  

AKP Gençlik Kolları da benzer bir paylaşımda bulunarak HDP binalarına ve Hürriyet'e yapılan saldırının faturasını MHP'nin üzerine yıkmaya çalıştı: 

VELEV Ki AKP SOKAĞA ÇIKMADI. POLİSİ NE YAPACAKSINIZ?

AKP'liler sokakta kendilerinin olmadığı yönündeki iddialarına dayanak olarak saldırıları düzenleyenlerin yaptığı "kurt işaretini" kanıt olarak gösteriyor. Bu doğru olarak kabul edilse bile ülkenin her her yanındaki saldırıların AKP "sponsorluğunda" gerçekleştiği gerçeğini değiştirmiyor. Kırşehir'de yakılan kitapçıdan Ankara Tuzluçayır'de gerçekleşen saldırılara, HDP Genel Merkezi'nin giriş katının yakılmasından Antalya'nın Manavgat ve Alanya ilçelerinde düzenlenen saldırılara kadar pek çok saldırının polis gözetiminde ve teşvikinde yapıldığına dönük bilgiler mevcut.  

Hürriyet'in basılması esnasında polisin göstericilere müdahale etmek yerine gazetecilere bağırması göstergelerden sadece bir tanesi. 

Çanakkale'de Halkevleri'ne dönük saldırıda polis "Arkadaşlar içeriye girip bayrak asmak istiyorlar. Zorluk çıkarmayın. Daha sonra dağılacaklarını söylediler" diyerek Halkevi yöneticilerine kapıyı açtırmaya çalışmıştı. 

 

Sosyal medyada dolaşan şu fotoğraf ise dünkü saldırılarda polisin dolayısıyla AKP ve hükümetin sorumluluğunu tek başına kanıtlar nitelikte.