ABD'li sosyalistlerden tutsak komünistlere destek

ABD'li Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi (PSL), 1 Mayıs'ta Taksim'e çıktıktan sonra tutuklanan komünistler Ali Adıgüzel, Deniz Sinan Tunaboylu ve Bahtiyar Şahin için açıklama yaparak, tutukluğun sona ermesini talep etti.

Dış Haberler

ABD'li Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi (PSL), 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmalarının ardından tutuklanan komünistler Ali Adıgüzel, Deniz Sinan Tunaboylu ve Bahtiyar Şahin için açıklama yaptı, açıklamanın metni şöyle;

1 Mayıs'ta kutlanan ve sıklıkla Mayıs Günü olarak bilinen Uluslararası İşçi Bayramı, Türkiye'de ülkeyi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve polisi tarafından tüm ülkede eylemlerin şiddetle baskılanmasına sahne oldu.

İstanbul'da, giderek artan faşizmin açık bir göstergesi olarak AKP rejimi yirmi bin çevik kuvvet polisini, 60 tazyikli su aracını görevlendirdi ve binlerce eylemcinin 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamasını engellemek için 5500 barikat koydu. Bu meydan, 1977'de komünist kuvvetlerin katledildikleri alan olması ve "Gezi Parkı" mücadelesinin merkezi olması sebebiyle Türkiye'de mücadele için tarihsel bir mekandır.

Bu sene, polis halka biber gazı, plastik mermiler ve tazyikli suyla halka karşı şiddetli saldırılar gerçekleştirdi. Pek çok insan yaralandı ve 240 kişi yasadışı biçimde gözaltına alındı, bunlardan 29'u Komünist Parti üyesiydi.

Gözaltına alınan KP üyelerinden üçü, Ali Adıgüzel, Deniz Sinan Tunaboylu ve Bahtiyar şahin o zamandan beri tutuklu durumda. AKP mahkemelerinin uzun süre hapsedilmeye yol açabilecek "polise mukavemet" suçlamasıyla karşı karşıyalar.

Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi olarak, rejim tarafından adaletsizce hapsedilmiş KP üyesi yoldaşlarımızla dayanışma içerisindeyiz. Devrimci selamlarımızı ve dayanışmamızı, büyük bir cesaret ve kararlılıkla sosyalizm mücadelesini gerici ve baskıcı AKP rejimine karşı sürdüren KP'deki tüm yoldaşlarımıza yolluyoruz.

Ali, Deniz ve Bahtiyar anında serbest bırakılmalıdır

Yaşasın KP!
Yaşasın Sosyalizm!
Zafer halkın mücadelesinin olacak!