'3 bin kişilik şerefsizler listesi' var diyen MHP'li yüzük çalarken yakalanmış

HDP'ye oy verenler için "elinde 3 bin kişilik şerefsiz listesi" olduğunu söyleyen Bahçeli'nin siyasi danışmanı Metin Özkan'ın yüzük çalarken yakalandığı ileri sürüldü.

Haber Merkezi

Bahçeli'nin danışmanı Metin Özkan, "Elimizde üç bin kişilik HDP'ye oy veren şerefsizler listesi var" demişti.

Özkan'ın bu açıklamalarının ardından sosyal medyada Özkan'a ait olduğu belirtilen tutanaklar yayınlandı. Buna göre Özkan, bir kuyumcudan yüzük çaldığı için gözaltına alınmış.

O tarihte basına yansıyan haberde şu ifadeler yer almıştı:

Edinilen bilgiye göre olay saat 19.30 sularında Panora Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşti. Ziynet eşyası satan bir mağazanın tezgahtarı Perihan Kırbaç, yüzüklere bakan bir kişi ayrıldıktan sonra bir yüzüğün eksik olduğunu belirledi. Yüzüğü orta parmağına takarak mağaza dışına çıkan kişinin tekrar mağazaya geldiği öne sürüldü. Tezgahtar Perihan Kırbaç’ın yüzüğü istemesi üzerine ise sert tartışma yaşandı. Gazete temsilcisi Perihan Kırbaç’a yüksek sesle, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” diye tepki göstererek olay yerinden ayrıldı. Dışarıda park halinde bulunan arabasına doğru yürüyen gazete temsilcisi arabasına binmeden alış veriş merkezinin güvenlik amiri ile mağaza çalışanı tarafından güvenlik merkezine getirildi. Bu arada iş merkezinde çalışan bir güvenlik görevlisi de şüphelinin arabasının bulunduğu yerde rutin araştırma yaparken yerde bir yüzük buldu ve bu yüzüğün mağazasından çalınan yüzük olduğu ortaya çıktı. Yüzüğü bulan güvenlik görevlisinin tutanaklarda “Ben dışarıdaki rutin görevimi yaptığım bir esnada yol üzerinde bir yüzük gördüm. Bu yüzüğü aldım ve çalındığı beyan edilen yüzük olabileceğini düşünerek, elimdeki telsiz ile içeriye bilgi verdim ve benden yüzüğü almaya güvenlik amirimiz geldi. Ben isimli şahsın bu yüzüğü benim bulduğum yere atarken görmediğim için bu yüzük buraya nasıl geldi bilmiyorum. Söz konusu kişinin binadan çıkıp aracına doğru giderken kullandığı istikamet ve tam kullanmış olduğu güzergah üzerinde buldum.” dedi.