221 emekli subaydan Hulusi Akar’ı zora sokacak hamle

Özgür Özel, Bakan Akar’a, 'Kumpas davalarında, dava arkadaşlarını yalnız bıraktın' dedi. Akar, Özel aleyhine 500 bin liralık dava açtı. 221 emekli subay, 'Akar aleyhinde tanıklık' için başvuruda bulundu.

soL- Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel aleyhine açtığı 500 bin liralık tazminat davasında, 221 emekli subay, “Akar aleyhinde tanıklık'' yapmak için başvuruda bulundu. Tanıklık yapmak isteyenler arasında emekli general ve amiraller Ahmet Yavuz, Can Erenoğlu, Ali Sadi Ünsal, Fikret Güneş, Kadir Sağdıç, eski askeri savcı Ahmet Zeki Üçok, Ali Türkşen ve eski teğmen CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de bulunuyor.

Akar ve Özel arasında geçen yılki bütçe görüşmelerinde sert tartışmalar yaşanmıştı. Özel, Akar'ın Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk davalarından yargılanan silah arkadaşlarını cezaevinde ziyaret bile etmeyerek yalnız bıraktığını söyledi. Akar da bunun doğru olmadığını belirterek, 500 bin liralık tazminat davası açtı.

221 BAŞVURU OLDU

17 Ocak 2020'de devam edilecek olan dava ile ilgili Sözcü’den Başak Kaya’ya konuşan CHP'li Özgür Özel, kendi lehine tanıklık yapmak üzere Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk gibi kumpas davalarında mağdur olmuş 221 emekli, subayın başvuruda bulunduğunu açıkladı ve şunları söyledi:

“Lehime tanıklık yapmak isteyenlerin sayısı çok olduğu için mahkemenin seçeceği belli sayıda kişinin dinlenmesini talep ettik. ‘Kura çekilebilir' dedik. Ancak usulen kabul edilmedi. Bunun üzerine biz 21 emekli subaydan oluşan bir liste verdik. Karşı tarafın avukatları ise Akar'ın bu kişilerle husumeti olduğu gerekçesiyle talebimize itiraz etti. Akar'ın avukatlarının ‘tanıklarla husumet var' savunması benim açımdan davayı bitirmiştir. Zaten ben de bunu söylüyorum. Akar, kendisini ‘Ben arkadaşlarımı yalnız bırakmadım' diye savunuyor ama o arkadaşlarının mahkemede dinlenmesini istemiyor. 49 yıllık askerlik hayatı sonrası 250 bin lira emekli ikramiyesi alan Hulusi Akar benden 500 bin lira istiyor ama tanıkların dinlenmesini de istemiyor.''