17-25 Aralık hâkimi Süleyman Karaçöl yeniden gözaltına alındı

Hakkında 'Örgüt kurmak, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek' suçlaması bulunan ve 3 gün önce Kütahya'da gözaltına alınıp götürüldüğü İstanbul'da serbest bırakılan eski hakim Süleyman Karaçöl, hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılınca Kütahya'daki evinde gözaltına alındı.

‘Örgüt üyeliği’ iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan, kapatılan 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına bakan hakimlerden Süleyman Karaçöl hakkında yeniden gözaltına alındı.

Karaçöl hakkında ‘örgüt üyeliği’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerin kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs’ suçlarından yakalama kararı çıkarılmış, önceki gün gözaltına alınıp Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Karaçöl, ‘suçüstü koşulunu’nun oluşmadığı gözetilerek serbest bırakılmıştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Karaçöl için dün yeniden yakalama kararı çıkarıldı ve Karaçöl bugün gözaltına alındı.

Karaçöl bir gazetecinin, “İkinci yakalama kararı için ne diyorsunuz?” sorusuna “Bilmiyorum. Gidince göreceğiz. Dosyayı incelememiz lazım” yanıtı verdi.

Hastaneden sağlık raporu alınan Karaçöl daha sonar Kütahya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Karaçöl, cep telefonundan,“Telefonumu kapatıyorum. Vatan sağolsun” diye tweet attı.

24 Aralık hakimi, bu gece polisler tarafından yeniden İstanbul’a götürülecek

Karaçöl, 25 Aralık kapsamındaki arama ve gözaltı kararlarının altında imzası bulunan hakimdi.

NE OLMUŞTU?

Karaçöl, hakkında başlatılan soruşturmanın ardından İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki görevinden Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı’na hakim olarak atanmış, sonra da HSYK tarafından görevinden tedbiren uzaklaştırılmıştı.

HSYK 2. Dairesi, 12 Mayıs 2015’t savcılar Karaçöl’ün yanısıra 17 ve 25 yolsuzluk soruşturmalarının savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç’i meslekten ihraç etmişti.