Zekeriya Öz serbest bıraktığı 17-25 Aralık sanığı işadamından tay tüyü mont istemiş!

17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yöneten eski savcı Zekeriya Öz'ün, o soruşturmada gözaltına alınan ancak üç gün sonra serbest bırakılan işadamı Osman Ağca'dan tay tüyü mont istediği iddia edildi. İşadamı Ağca, Mecidiyeköy'deki 24 ofisini de Öz'ün avukatı Tayfun Aktaş'a devretmiş.

Mecidiyeköy'deki 24 ofisi Zekeriya Öz’ün kirli işlerini yapan avukatı Tayfun Aktaş’a devreden isme ulaşıldı. Ofisleri devreden kişinin 17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında gözaltına alınan, üç gün sonra serbest bırakılan işadamı Osman Ağca olduğu belirlendi. 

Akşam'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre 

Akşam gazetesinden Ercan Öztürk’ün haberine göre,17-25 Aralık soruşturmasında 79 kişilik gözaltı listesinin içerisinde inşaat şirketi sahibi Osman Ağca da yer alıyordu. Ancak Ağca gözaltına alındıktan üç gün sonra 20 Aralık akşamı serbest bırakıldı. Ağca’nın serbest bırakılmasının ardından "FETÖ"cü eski savcı Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ile bir anda sıkı ilişki kurduğu ortaya çıktı.

"24 OFİSİ RÜŞVET OLARAK DEVRETTİ" İDDİASI

Akşam'ın haberinde şu bilgiler aktarıldı:

“17 Aralık soruşturmasında serbest kalan Osman Ağca, Trump Towers’in hemen yanında bulunan Elbir İş Merkezi’ndeki 24 dükkanını 20 Kasım 2014’te Zekeriya Öz’ün kasası ve avukatı Tayfun Aktaş’a devretti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tedbir konulan dükkanların Zekeriya Öz’e rüşvet karşılığı verildiği değerlendiriliyor.

Ağca’nın 17 Aralık soruşturmasında şüpheli olarak gözaltına alınıp bırakıldıktan sonra hem Öz hem de Seçen’le adeta ‘kanka’ olduğu ortaya çıktı. Ağca bir müddet sonra Öz’ün avukatı Tayfun Aktaş’la birlikte hareket etmeye başladı. Öz’ün Dubai tatili faturaları için işadamı Ali Ağaoğlu’nun ofisine yapılan baskına Ağca da katıldı.”

ZEKERİYA ÖZ TAY TÜYÜNDEN MONT BİLE İSTEMİŞ

Ağca’nın, Zekeriya Öz’le yaptığı telefon konuşması da teknik takibe takılıyor.

Öz, işadamı Osman Ağca ile yaptığı telefon görüşmelerinde şöyle diyor:

“Ben A….s’ta baktım, zümrüt yeşili tay tüyünden incecik bir mont var, ona olur. 58 beden olabilir. 419 lira falan…”

Bu konuşmadan sonra montun “X Başsavcı” olarak kodlanan kişiye teslim edildiği belirtiliyor.

Öz, bir başka görüşmede ise “Ben AVM’deyim Osman” diyor. Osman Ağca gözlük satan mağazayı arayıp, “Misafirim geldi mi? Ne lazımsa yapın. Ben ödemesini alırım. Ücret almayın” diyor. Daha sonra Öz’ün istediği gözlük kendisine teslim ediliyor.

Ağca’nın Öz ve Seçen’le yaptığı telefon konuşmalarını silen emniyet yetkililerine dava açılmıştı. Ağca, ifadesinde detaylı bilgi vermedi. Ağca ile Seçen’in bu görüşmesi HSYK’ye bildirildi.