YKP'den 'AB’de ve kapitalist dünyanın geri kalanında kadınların eşitsizliği' semineri

Yunanistan Komünist Partisi (YKP) Avrupa Parlementosu çağrısıyla “AB’de ve Kapitalist Dünyanın Geri Kalanında Kadınların Eşitsizliği” konulu seminer 10-11 Kasım 2016’da Atina’da gerçekleşecek.

Haber Merkezi

Yunanistan Komünist Partisi (YKP), “AB’de ve Kapitalist Dünyanın Geri Kalanında Kadınların Eşitsizliği” konulu bir seminer düzenleyecek.

Seminerde, ücretli emeğe kadınların katılımının yoğun olmasına rağmen aynı katılım yoğunluğunun emek mücadelelerinde görülmemesi tespitinden hareketle, kadın çalışmalarının gerekliliği ve içeriğine dair komünist partiler arasında fikir alışverişi hedefleniyor.

Tartışmada, ülkelerin patron sınıfının, burjuva hükümetlerin, AB’nin ve diğer emperyalist devletlerarası birliklerin şiddetlenen saldırılarında mevcut durum değerlendirilirken, komünist partilerin kadın sorusuna ideolojik ve politik müdahaleleri merkeze alınacak. Kadınlar arasında yürütülen çalışmanın işçi sınıfı içinde komünist partinin inşasını, sınıfın partiye militan bağlarını, halkçı güçleri ve gençliği güçlendireceği vurgulanırken, bunun örgütlülükte nasıl kendini gösterdiği konuşulacak. Tekelleşme karşıtı, antikapitalist doğrultuda radikal kadın hareketleri ile emek güçleri ve sendikalara müdahale konusunda da fikir değişimi yapılacak.

Seminerin YKP'den Avrupa Parlementosu üyesi Sotiris Zarianopoulos tarafından açılması ve açılış konuşmasını YKP'nin kadın çalışmalarından sorumlu Eleni Mpellou’nun yapması bekleniyor.

Seminere katılacağını belirten 20 Komünist Parti arasında Türkiye’den Komünist Parti yer alıyor.

Katılan partilerin listesi şu şekilde:

1. Venezuela Komünist Partisi

2. Bulgaristan Komünistler Birliği

3. Bulgaristan Komünistleri Partisi

4. Brezilya Komünist Partisi

5. Yunanistan Komünist Partisi

6. Hindistan Komünist Partisi

7. Hindistan Komünist Partisi (M)

8. İrlanda İşçi Partisi

9. İspanya Halklarının Komünist Partisi

10. İtalya Komünist Partisi

11. Kazakistan Sosyalist Hareketi

12. Hırvatistan Sosyalist İşçi Partisi

13. Letonya Sosyalist Partisi

14. Meksika Komünist Partisi

15. Güney Afrika Komünist Partisi

16. Macaristan İşçi Partisi

17. Rusya Komünist İşçi Partisi

18. Yugoslavya Yeni Komünist Partisi

19. İsveç Komünist Partisi

20. Komünist Parti, Türkiye