Yine yandaş, yine taciz: Eğitim Bir Sen üyesi öğretmen öğrencisini taciz etti!

Türkiye, Karaman'da bir öğretmenin Ensar Vakfı evlerindeki öğrencilere cinsel saldırısını konuşurken, benzer bir haber de Bursa Osmangazi'den geldi. AKP yanlısı olmasıyla tanınan yandaş "sendika" Eğitim Bir Sen üyesi bir öğretmen, öğrencisini taciz etti. Sosyal Bilgiler öğretmeni açığa alındı.

Bursa Osmangazi’de bulunan Hocailyas Ortaokulu’nda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olan ve yandaş "sendika" Eğitim Bir Sen üyesi M.G.’nin öğrencilerine sosyal medya üzerinden yolladığı fotoğraf ve mesajlar yoluyla tacizde bulunduğu ortaya çıktı. Öğretmen açığa alındı. 

Bursa Hakimiyet Gazetesi'nden Rabia Deniz’in haberine göre skandal, bir velinin 8. sınıfta okuyan çocuğunun telefonunda tesadüfen gördüğü fotoğraf ve mesajlarla anlaşıldı. Diğer öğrenci velilerinden gelen şikayetler üzerine okul yönetimi de harekete geçerek, öğrencilerle rehberlik öğretmeninin konuşmasına karar verildi. Okul yönetiminin durumdan haberdar olmasıyla birlikte öğrencilere cinsel içerikli mesajlar yollayan hükümete yakın Eğitim Bir Sen üyesi M.G.’nin dersine girdiği öğrencilerden bilgiler ve yolladığı mesajlar alınarak Savcılığa ve İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilgi verildi. 

“GENÇ OLSAM SENİ KAÇIRIRDIM”

5. sınıf velisi H.K ise, “Öğretmenin öğrencilerle çok yakından ilgilendiğini biliyorduk. Sınıfta düzenlediği güzellik yarışmasında 1. seçilen bir öğrenciye “Ben senin yaşında olsam kesin seni kaçırırdım” gibi bir ifade kullanmış.  Bu öğretmenin bir daha okula dönmesini istemiyorum” diye konuştu.

GÖZALTINA ALINDI, TUTUKSUZ YARGILANACAK

Okul yönetiminin durumu bildirdiği Milli Eğitim Müdürlüğü, idari soruşturma başlattı. Konuyla ilgili Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de bilgi verilmesi üzerine olay soruşturulmaya başlandı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Gözaltına alınan öğretmen, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, denetimli serbestliğe tabi tutuldu.

AÇIĞA ALINDI 

Konuyla ilgili bilgi aldığımız İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen M.G.’nin görevden uzaklaştırıldığını, açığa alındığını belirtti. Öte yandan skandal Bursa’daki eğitim sendikalarının da tepkilerine neden oldu.