Yeni Bond filminin senaryosu çalındı

24 Kasım'da uğradığı sanal saldırının ardından şirkete dair pek çok önemli verisi dışarı sızan Sony Pictures, son olarak yeni James Bond filminin senaryosunun da çalındığını açıkladı.

24 Kasım'da bilgisayar korsanlarının saldırısına uğrayan ve şirkete ait önemli verileri korsanlar tarafından çalınan Sony'nin film stüdyosu Sony Pictures için sorun bitmiyor. Henüz vizyona girmemiş filmleri geçtiğimiz günlerde torrent sitelerinde yayımlanmaya başlayan firmanın son olarak yapımcılığını üstlenmiş olduğu yeni James Bond filmi Spectre'nin senaryosunun da çalındığı ortaya çıktı. 

Spectre'nin senaryosunun çalınmış olmasıyla ilgili söylentiler geçtiğimiz hafta konuşulmaya başlanmıştı. Sonunda firmadan beklenen açıklama geldi ve filmin yapımcı firmalarından olan Eon Productions, Sony adına yaptığı bir açıklamayla Spectre'nin sernaryosunun bir kısmının internet korsanlarının eline düştüğünü doğruladı.

Guardians of Peace (GOP) adını taşıyan grup, Sony Pictures'a yaptıkları saldırı sonrası 100 terabayta yakın veri ele geçirdiklerini duyurmuş ve 1 Aralık'tan beri de ele geçirdikleri bilgileri parça parça yayımlamaya başlamıştı. Grubun yayımladığı veriler arasında, şirkete ait filmlerin tanıtma ve pazarlama yöntemlerini anlatan pazarlama slaytlarından oluşan bilgiler,  Sony’e ait şifreler ve güvenlik sertifikaları, şirketin üst düzey yöneticilerinin maaşlarını da gösteren finansal dökümanlar, Brad Pitt’in telefon numarası, şirketin gelecekte yapacak filmlerinin bütçeleri ve bazı ünlülerin takma adları gibi bilgiler bulunuyor. 

Ayrıca saldırı sonrasında Sony Pictures'ın yapımcılığını üstlendiği, henüz vizyona girmemiş ya da DVD olarak piyasaya sürülmemiş filmler de torrent sitelerinde yayımlandı. 

Grubun niteliği bilinmezken, saldırının nedeni olarak The Interview’ filminin olduğu iddia ediliyor. Sony Pictures’ın yapımcılığını yaptığı  “The Interview” adlı komedi filminde bir CIA ajanının Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un’e suikast düzenleme macerası anlatılıyor. GOP 9 Aralık'ta yaptığı açıklamada The İnterview filmini yayınlamaması için firmayı uyarmıştı.

Sony saldırılardan dolayı Kuzey Kore'yi sorumlu tutuyor. Kuzey Kore ise bu iddiaları yalanlarken saldırıdan dolayı son derece mutlu olduğunu açıkladı ve ülkenin sempatizanları tarafından gerçekleştirilen böyle bir saldırının haklı ve yerinde olduğunu söyledi.

Şimdiye kadar açıklanan belgelerle şirket içindeki çekişmeleri, yeni prodüksiyon planları, ve Hollywood dedikoduları gün yüzüne çıkan Sony Pictures'nin bu saldırılar sonrası zararının yüz milyonlarca doları bulabileceği belirtiliyor. Öte yandan Guardians of Peace (GOP) 25 Aralık'ta (Noel günü) daha fazla belgeyi yayımlayacağını söylüyor.