Yargıtay, Roşin Çiçek'in katillerine verilen müebbet kararını onadı

Yargıtay, Diyarbakır’da eşcinsel olduğu için babası ve iki amcası tarafından 2012'nin Temmuz ayında öldürülen Roşin Çiçek davasında kararı onadı.

Babası ve amcası tarafından eşcinsel olduğu için öldürülen 17 yaşındaki Roşin Çiçek davasının son duruşması 2014 yılında Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. Ailenin, insan hakları savunucularına saldırdığı duruşmada katil baba Metin Çiçek’e ağırlaştırılmış ömür boyu, katil amcalar Mehmet Alican Çiçek ve Şeyhmus Çiçek’e ise ömür boyu hapis cezası verilmişti.

KaosGL'de yer alan habere göre, Yargıtay, sanıkların temyiz talebini redderek kararı onadı. Roşin'in katilleri ömür boyu cezaevinde kalacak.

NE OLMUŞTU?

Roşin Çiçek, babası ve amcaları tarafından eşcinsel olduğu için öldürüldü. Babası “yanlışlıkla” vurduğunu iddia etti ama yapılan otopside bitişik atış yapıldığı tespit edildi. Araç incelemesinde aracın üstünde bir adet mermi çıkış deliği tespit edildi. Sanıklardan Şeyhmus Çiçek’in tabancasını maktulün kafasını da aracın bagaj kapağına dayayıp ateş ettiği kanaatine varıldı. Sanıklar da araç üzerindeki deliği açıklayamadı.

Mahkeme, Roşin’in sanıklara yönelik haksızlık fiili içeren herhangi bir eylemi olmaksızın sadece cinsel yönelimi sebebiyle toplum içerisinde yaşadığı rahatsızlıktan kaynaklanan bir gerekçeyle öldürülmüş olması kabul etmedi. Bu gerekçelerle sanıklar hakkında haksız tahrik hükümleri uygulanmadı. Son duruşması 10 Şubat 2014’te görülen davada sanıklar hakkında müebbet hapis cezası verildi.