Yanan yurdun kapıları kilitli miydi?

Adana'da kız çocuklarının kaldığı yurtta çıkan yangınla ilgili soru işaretleri artıyor. Yangının en üst katta yoğunlaşması ancak çocukların yangından kaçmak için çatıyı kullanması, "neden kapı kullanılamadı" sorusuna neden oldu. Giriş-çıkış saatlerinden ötürü kapının kilitli olmuş olabileceği üzerinde duruluyor.

Haber Merkezi

Adana'da ortaokul öğrencilerinin kaldığı yurtta çıkan yangında tablo ağırlaşıyor. Yangından kurtulmak isteyen çocukların pencere ve çatıdan atlaması "kapı neden kullanılamadı" sorusuna neden oldu. Bunun nedeni de giriş-çıkış saatlerinden ötürü kapının kilitli olmuş olabileceği ihtimali. Bu ihtimal dillendiriliyor ancak henüz teyit edilmiş değil.  

Yangının yurtta "elektrik kontağından" çıktığı ancak tam olarak nerede çıktığı aktarılmamakla birlikte; yurdun üst katının ahşap olduğu için yangının burada yoğunlaştığı belirtiliyor. Ancak yangından kaçmak isteyen kız çocuklarının çatıdan ve pencereden atladığı da aktarılanlar arasında.

Yangının en üst katta yoğunlaşmasına rağmen çocukların çatı katını kullanması kapının neden "kullanılamadığı" gibi ciddi bir soruya neden oldu. Elbette yangın kapıya yakın meydana gelmiş olabilir ancak yangının başladığı dakikalarda çocuklar kapıyı kullanabildi mi?

Bilindiği üzere tarikatların taşrada açtığı yurtlarda kız çocuklarını "kontrol etmek" adı altında baskılamak ve giriş-çıkış saatlerini de epey erken saatlere çekmek gibi müdahaleleri söz konusu. Eğer kapı giriş-çıkış saatlerinden ötürü kilitli olduğu için kullanılamadıysa bu, faciayı ağırlaştıran bir neden!