Wikileaks belgelerinde Diyanet tartışması: Diyanet hangi Cemaat'in elinde?

Diyanet'in cemaatler tarafından parsellendiği de WikiLeaks belgelerine yansıdı. WikiLeaks'in yayınladığı Berat Albayrak'a ait e-postalara göre, Diyanet'te birçok cemaat kadrolaşıyor ve işe girmek için cemaat referansı gerekiyor.

Haber Merkezi

WikiLeaks'in yayınladığı e-postalar Diyanet'teki kadrolaşmanın ve cemaat yapılanmalarının gücünün de geldiği noktayı gösteriyor.

Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'ın Berat Albayrak ve Hasan Doğan'a yönlendirdiği bir mailde yer alan şu ifadeler oldukça dikkat çekici:

Ayşenin eşi > Diyanet Vakfına Genel Müdür yardımcısı arandığını duymuş ve müracaat etmiş. > Diyanetin Genel müdürüyle görüşmüş, görüşme olumlu geçmiş. Sonra Ankara’ya çağrılmış orada da yaptığı görüşmeler iyi geçmiş. sonra yine biriyle görüştürülmüş o da iyi geçmiş en son Mehmet Görmezle görüşmesi gerekiyormuş. epey bekledikten sonra kalabalık bir heyetin karşısına çıkarılmış ve CV de olan bazı bilgiler sorulup bir kaç dakika içinde çıkarılmış ve kendine bir haftaya kadar cevap verileceği söylenmiş. bir ay geçmiş hala haber yok. bu arada etraftan insanlar bu durumu hüdai cemaatinin diyanette etkin olduğunu onların referansı ile gidilmediği için kabul edilmeyebileceğini de söylemiş. Bazılarıda seni nurcu mu zannettiler acaba demişler. üzerinden bu kadar zaman geçtiği için ümitlerini kaybetmeye başlamışlar.Son durum Görmezden gelecek haber bekleniyor. ayşe çok kırgın, kaç yıldır eşi iş bulamıyor. aslında nitelikli bir adammış. ekte CVsi var. > Yapılabilecek bir şey olursa çok makbule geçecek. > herkese dair inancını kaybetmiş durumda. cemaatlere ateş püskürüyor, şimdide menzilciler kadrolara alınıyormuş "ya biz napacaz bizim cemaatimiz yok diye sahipsiz kaldık" diyor.

Bir diğer mail ise Berat ve Serhat Albayrak'a "findmejoshua" adresinden gönderilen bir mail. Bu mailde de Gülen Cemaati'nin Diyanet'teki yapılanmasına dikkat çekiliyor:

Cemaatin son donemde en aktif oldugu kurumlarin basinda. Kurd cocuklarini imamlik/vaizlik sinavlarina hazirlayan Istanbul ve Bursa da ozel evler var. Istanbul Beyoglundaki Tabakci Yurdu (Fatih Tezcan in kaldigi..) bu is icin kullaniliyor uzunca bir zamandir. Sorumlusu Marasli Omer diye biri. Sakarya Kamu Yonetimi mezunu. Bu Omer onemli biri. 2010 da Hizmetin Etud Merkezlerinden sorumlu kisi oldu sonrasinda Istanbul un 6 ILinden (Pendik, Uskudar, Bogazici -Besiktas tan baslayip sariyere kadar uzanan bolge- ve Fatih (3) - taa tekirdag sinirina kadar uzanan alan, kendi icinde 3 e bolunmus durumda-) Bogazici ilinin sorumlusu... Sahsen Mehmet Gormez i begeniyorum ama Basbakan in Diyanetin en sonki toplantisinda FG icin "alim musveddesi) derken hemen herkes alkislarken Mehmet Gormezin alkislamamasi ve surat ifadesi! artik onada bir rezerve koymami gerektiriyor.....dikkat edilmeli.