VİDEO | Rıza Sarraf davası kritik günlerine giriyor

CHP milletvekili Erdal Aksünger, Rıza Sarraf davası dosyasına 17 Aralık tapelerinin girdiğini ve yeni tanıkların ekleneceğini açıkladı. Aksünger'in açıklamaları Rıza Sarraf davasının bir hayli kritik bir aşamaya girdiğini işaret ediyor.

soLHD

Rıza Sarraf davasıyla ilgili attığı tweet'lerle Türkiye siyasetini önemli biçimde etkileyecek gelişmeler olacağına işaret eden CHP milletvekili Erdal Aksünger soL'a önemli açıklamalar yaptı.

Aksünger özellikle iki noktaya dikkat çekiyor: Davaya eklenen yeni dosyalar var; savcılık 17 Aralık tapeleri'ni delil olarak dosyaya ekledi ve yeni tanıkların da sabaha karşı dosyaya eklenmesi bekleniyor. 

Aksünger, "Sarraf dosyasında dün gece eklenen 7 dosya ile dosyalar 324'e çıktı. Jürili dava günü yaklaşırken her iki tarafta son kozlarını oynuyor. İşin en can alıcı yanı Savcılık 17 Aralık dosyasındaki 3000 dinlemenin tapeleri'ni delil olarak dosyaya koymuş" dedi.

Tarafların tanıkları dosyaya eklemesiyle ilgili olarak da kendisinin son katıldığı duruşmada bu tanıklarla ilgili “bu tanıkları buraya çağıramıyoruz, çünkü burada tutuklanacaklar” şeklinde bir yaklaşımın dikkat çektiğini belirten Aksünger, “bu tanıkların 17 Aralık'la bağlantılı tanıklar olması ihtimali çok yüksek” diye konuştu.

CHP milletvekili Erdal Aksünger, konuyla ilgili açıklamasını yaparken şunlara dikkat çekti: "ABD'deki bu bilgi-belgeler meselesinde, bu bilgileri nereden aldığımız soruluyor, bu konuyla ilgili de bir açıklama yapayım. Türkiye'deki Adalet Bakanlığı'yla, ABD'deki arasında bir fark var. ABD vatandaşları tüm davaları görebiliyor, bizim oradaki partili arkadaşlarımız da bizim için bu bilgileri alabiliyor. 

ABD Adalet Bakanlığı'nın kendi savcılığının sitesi var. Bu siteye avukatımız kredi kartını akredite ediyor, sayfa başına 10 cent ödeyerek bu belgeleri alabiliyoruz. Çok garip açıklamlar yapılıyor ama olay bu kadar basit.”