Valilik 'güvenlik' bahanesiyle ODTÜ'de kulüp tanıtım etkinliklerini iptal etti

ODTÜ'de yerleşkeye yeni gelen öğrencilere kulüp etkinliklerinin tanıtıldığı yönlendirme (oryantasyon) programı, Ankara Valiliği tarafından etkinliğe saatler kala 'güvenlik' gerekçesiyle iptal edildi. Aynı saatlerde ODTÜ'de Türkiye Zeka Vakfı'nın bir etkinliğine MEB Ziya Selçuk, TÜSİAD Başkanı Erol Birecik ve Eczabaşı Holding yöneticisinin katılması dikkat çekti.

soL-Ankara

ODTÜ’de öğrenciler tarafından her yıl eğitim öğretim yılı başında düzenli olarak gerçekleştirilen, yerleşkeye yeni gelen öğrencilere kulüp etkinliklerinin tanıtıldığı yönlendirme (oryantasyon) programı, Ankara Valiliği tarafından etkinliğe saatler kala "güvenlik" gerekçesiyle iptal edildi.

ODTÜ öğrencilerine e-posta yoluyla bildirilen Valilik kararı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, Türkiye Zeka Vakfı’nın düzenlediği  6'ncı Zeka ve Yetenek Kongresi’nin açılışında yapacağı konuşmayla ilişkilendirildi.

'TÜRKİYE ZEKA VAKFI' NEDİR?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un, bakan olmadan önce de etkinliklerine bizzat katıldığı bilinen vakıf, 1995 yılında kuruldu. Misyonlarını tarif ederken "Yaratıcılığın ve girişimciliğin özendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla üniversite, kamu ve özel sektör işbirliği çerçevesinde enstitü, teknopark, risk sermayesi şirketleri ve benzeri kurumlar oluşturulmasına ilişkin politikalar ve projeler üretmek" gibi ifadeleri kullanan vakıf, "Üniversite–Kamu/Özel Sektör İşbirliği" adı altında, sermaye gruplarının üniversitelere müdahalesinin önünü açan ve "girişimcilik" adı altında emek sömürüsünü meşrulaştıran faaliyetlerde bulunuyor.

Ayrıca, bu yıl altıncısı düzenlenen etkinliğin katılımcıları arasında TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Birecik ve Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu İnovasyon Başkanı Boğaç Şimşir gibi isimlerin bulunuyor olması, bu çerçevede dikkat çeken bir diğer önemli ayrıntı olarak göze çarpıyor.