Valiliğin Grup Yorum yasağını protesto edenlere polis saldırısı

Grup Yorum'un bugün Yenikapı'da yapmayı planladığı "Bağımsız Türkiye" konserine İstanbul Valiliği'nce izin verilmemesinin ardından İstiklal Caddesi'nde bu durumu protesto için "şarkı söyleme eylemi" yapan bir gruba polis saldırdı.

DHA

Grup Yorum'un bugün Yenikapı'da yapmayı planladığı "Bağımsız Türkiye" konserine İstanbul Valiliği'nce izin verilmemesinin ardından İstiklal Caddesi'nde yasağı protesto için "şarkı söyleme eylemi" yapan gruba polis saldırdı.

Grup Yorum, Valiliğin yasak kararının ardından yaptığı açıklamada dinleyicilerini bugün saat 15.00'te bulundukları her yerde şarkılarını söylemeye çağırmıştı. İstiklal Caddesi'nde toplanan yaklaşık 20 kişi, Grup Yorum'un şarkılarını söyledi. Halay da çeken gruba polis saldırıda bulundu. Saldırı sırasında arbede çıktı. Grup üyeleri yaka paça gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar polis minibüsüne bindirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

YENİKAPI'DA DA ÖNLEM ALINDI

Bu arada Valiliğin yasakladığı Yenikapı'da sabah saatlerinden itibaren polis ablukası vardı. Yenikapı Meydanı'nın girişinde de TOMA konuşlandırıldı.