TÜRSAB Başkanı Ulusoy: Türkiye kaşınacak değil okşanacak bir ülkedir

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Kimse bizi kaşımasın. Türkiye kaşınacak bir ülke değil. Türkiye okşanacak bir ülkedir. İçeride ve dışarıda bizi kaşımaya çalışanlar var. Bunlara müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB ve Hürriyet gazetesi tarafından bir otelde düzenlenen ‘Kayseri'yi Keşfet’ isimli programın kapanışında TÜRSAB Başkanı Ulusoy konuşma gerçekleştirdi. 

Kayseri'nin turizm potansiyelinin yüksek olduğuna değinen Ulusoy, "Bu topraklar, kadim topraklar. Bu topraklar, açık hava müzesi ve dünyanın en büyük arşivi. Anadolu'nun değerini iyi bilmek gerekir. Türkiye, kaşınacak bir ülke değil. Türkiye, okşanacak bir ülkedir. İçeride ve dışarıda bizi kaşımaya çalışanlar var. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. İşte bu toplantı da buna yön verecek, birbirine bağdaştıracak, bağlayacak. Kimse bizi kaşımasın. Biz, okşanacak bir ülkeyiz." ifadelerinde bulundu. 

Ulusoy sözlerine, "Biz vize konulacak bir ülke değiliz. Bir gün gelecek, bize vize koyanlara biz vize koyacağız." diye devam ederken bine yakın Alman seyahat acentesinin nisan ayında Türkiye'ye geleceğini ifade etti. 

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Ulusoy, "Biz artık dışa açılıyoruz. Türkiye artık kapalı bir ülke değil. Türkiye demokrasiyi seven, bunu 15 Temmuz'da gösteren, Allah bir daha böyle bir kötü olayları yaşatmasın, en fazla zararı da biz ödedik. Yıllardır biriktirdiğimiz, mücadele ettiğimiz ve tanıtmaya çalıştığımız ülkemizin imajına en büyük zararı bunlar verdi. Bunları Allah'a havale ediyorum. Türkiye güçlü, kuvvetli ve birbirine sarılan bir ülke olduğunu bir kez daha göstermiştir." dedi.