Türkiye Komünist Gençliği'nden ODTÜ açıklaması: 'Gökçek üçkağıtçılığa devam ediyor'

Türkiye Komünist Gençliği ODTÜ'ye iş makinelerinin girmesi üzerine bir açıklama yaparak ODTÜ'lüleri yaşanan saldırılara karşı örgütlenmeye davet etti.

soL - Haber Merkezi

Türkiye Komünist Gençliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Rektörlük arasında sağlanan anlaşmanın ardından iş makinelerinin polis eşliğinde ODTÜ arazisine girmesi üzerine bir açıklama yayınladı.

ODTÜ'de yaşanan saldırının sömürü düzenin bir sonucu olduğunun vurgulandığı açıklamada "Ülkemiz kapitalizmin pençesinde kaldıkça, tüm üniversitelerimizin sonu, kampüslerinden geçecek otobanlar olacaktır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Gökçek üçkağıtçılığa devam ediyor, Rektör öğrencinin arkasından iş çeviriyor!

ODTÜ'den geçmesi planlanan yol konusunda anlaşmak için öğrencilerin kampüste olmadıkları zamanı seçtiler. Bu akşamla birlikte ODTÜ ormanının talanına başlanmış oldu.

Ankara'nın ciğerleri olan ODTÜ ormanının rantçı, talancı, patron yanlısı Gökçek ve üniversiteyi CEO gibi yönetmeye çalışan bir rektör tarafından önemsenmesi beklenemezdi zaten.

Onlar, sadece gölgesini satacakları zaman ormanları düşlüyorlar.

Patronlar, dünyanın her yerinde çevreyi katlediyorlar. Düşündükleri tek şey olan kârları için, tüm geleceğimizi tehlikeye atıyorlar.

Ülkemiz kapitalizmin pençesinde kaldıkça, tüm üniversitelerimizin sonu, kampüslerinden geçecek otobanlar olacaktır. 

Kapitalizmin pençesinde kaldıkça, dünyanın tüm zenginlikleri yok edilmeye mahkumdur.

Üniversiteleri kurtarmak, ülkemiz patronlardan kurtarılana kadar mümkün değildir. O zaman çözüm açıktır: Patronları yenmek için eşitlik ve özgürlük mücadelesinde örgütlenmek...

Üniversitemize saldıran sömürü düzenidir.

Doğayı ve üniversiteyi kurtaracak olan da sosyalizm mücadelesinin ta kendisidir.

O halde çağrımızdır: ODTÜ'lüler, örgütlenmeye!

Türkiye Komünist Gençliği ODTÜ