Türkiye genelinde elektrik kesintisi...

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çok sayıda kentinde akşam saatlerinden itibaren ilçe ilçe elektrik kesintileri yaşandı. Öte yandan elektrik kesintisi ile ilgili açıklama yapan BEDAŞ, İstanbul'daki elektrik kesintisi sorununun TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle gerçekleştiğini bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, saat 22.30'dan itibaren özellikle Karadeniz ve Trakya bölgesindeki yerleşim bölgelerinin ardından bazı büyük şehirlerde de kısmen elektrikkesintileri yaşandı. Elektrik kesintilerinin ardından ana sistem, bir süre sonra normala dönmeye başladı.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinde elektrik kesintisi yaşandı. İl merkezlerinde yer yer yaşanan elektrik kesintileri, çevre ilçelerde yoğunluk gösterdi.

ARIZA VAR: BEDAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ
Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bugün (dün) saat 22:30’da TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle elektrik kesintisi gerçekleşmiştir. TEİAŞ sisteme enerji verdikçe BEDAŞ da kademeli olarak elektrik sağlamaya başlayacaktır. 

Elektrik kesintisinden etkilenen ilçeler; Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Büyük Çekmece, Esenler, Küçük Çekmece’dir.

TEİAŞ’tan sisteme enerji gelene kadar, kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., tüm kaynakları seferber ederek çeşitli bölgelerden aktarmak sureti ile kademeli olarak elektrik sağlayacaktır. 

Kamuoyu ile paylaşılması konusunu bilgilerinize sunarız.

BEDAŞ'tan yapılan diğer bir açıklamada, "TEİAŞ’tan sisteme enerji gelene kadar Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., tüm kaynakları seferber ederek çeşitli bölgelerden aktarmak sureti ile kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için 23:30 itibarı ile kademeli olarak elektrik sağlamıştır." denildi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Elektrik kesintileri nedeniyle TEİAŞ Ankara Yük ve Tevzi Merkezinde kriz masası oluşturuldu. Kesintilerin nedeninin belirlenmesinin ardından bir açıklama yapılması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ'NDE ELEKTRİK KESİNTİSİ
Ege Bölgesi'nde birçok ilde elektrik kesintileri yaşandı.

Alınan bilgiye göre, henüz belirlenemeyen sorun nedeniyle saat 22.30 civarında, İzmir'in Konak, Bayraklı, Karabağlar ve Çiğli ilçelerinde elektrikler kesildi. Kısa süreli yaşanan kesintinin ardından söz konusu ilçelere yeniden elektrik verildi.

Aynı saatlerde, Manisa'nın Turgutlu, Akhisar, Salihli ve Soma ilçelerinde yaklaşık 40 dakika süren elektrik kesintileri meydana geldi.

Aydın kent merkezinde ve Denizli kent merkezi ile Çameli ve Acıpayam ilçelerinde kısa süreyle elektrikler kesildi.

KARADENİZ’DE ELEKTRİK KESİNTİSİ
Akşam saat 22.30 civarında başlayan ve yaklaşık 30 dakika süren kesintinin Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) sisteminde oluşan arıza nedeniyle yaşandığı belirtildi.

Kesinti sebebiyle Artvin, Gümüşhane, Rize, Trabzon ve Giresun ile birlikte birçok ilde enerji kesintisi yaşandı. Konu ile ilgili açıklama yapan ÇORUH EDAŞ, TEİAŞ kaynaklı oluşan bu kesintiler nedeniyle şirketlerinin herhangi bir hizmet kusuru bulunmadığını bildirdi. 

BEDAŞ VE AYEDAŞ SİTESİ ÇÖKTÜ
BEDAŞ ve AYEDAŞ'ın resmi internet sitelerine erişim uzun süre sağlanamadı.