'Türkiye bu ay büyük askeri operasyon başlatacak, İran ve Rusya da...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yeni Fırat Kalkanı operasyonlarına hazırız" açıklaması sonrası Rusya merkezli Stratejik Kültür Vakfı adlı kuruluş, "Türkiye Eylül'de Büyük Askeri Operasyon Başlatacak" başlıklı bir rapor yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos dolayısıyla yaptığı açıklamada yeni operasyon sinyali vermişti.

Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası Rusya merkezli Stratejik Kültür Vakfı adlı kuruluş, "Türkiye Eylül'de Büyük Askeri Operasyon Başlatacak" başlıklı bir rapor yayımladı.

Raporda, 13-15 Eylül'de yapılması planlanan Astana Müzakereleri'nin bir sonraki ayağının hemen ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'e operasyon düzenleyeceği ileri sürüldü.

'TÜRK ASKERİ İDLİB'E GİRECEK'

Sabah'ta yer alan habere göre, operasyonun, ÖSO'yu İdlib'den çıkaran Hayat Tahrir el Şam (HTS) örgütüne yönelik olacağı ve İran ile Rusya'nın da bu operasyona destek vereceği öne sürüldü. Türk jetlerinin, İdlib'in kuzeyini bombalayacağı ve Türkiye'nin hava sahasını insansız hava araçlarına açacağını aktaran rapor, bombardımanın ardından Türk askerinin de İdlib'e girerek burada çatışmasız bölge ihdas edeceğini yazdı.

Stratejik Kültür Vakfı, Türk askeri İdlib'in kuzeyinde ilerlerken Rusya ve İran'ın da bölgenin güneyinde operasyon düzenleyeceğini aktardı. Rapora göre İranlı üst düzey isimlerin Türkiye ziyaretlerinde İdlib operasyonu ve YPG'nin kontrolünde olan Afrin'in durumu masaya yatırıldı.