Türkiye Barış Komitesi'nden bildiri: Barış, emekçi halkların mücadelesiyle kazanılacak

Türkiye Barış Komitesi, 1 Eylül bildirisi yayınlayarak "Emperyalistlerin ve gerici düzen güçlerinin rekabetinden barış çıkması imkansızdır. Emperyalizm ve gericilik kaybedecek. Barış, emekçi halkların mücadelesiyle kazanılacak" dedi.

Türkiye Barış Komitesi 1 Eylül nedeniyle bir barış bildirisi yayınladı.

Bildiride, "1 Eylül 2017'ye ülkemiz ve dünyamız savaşlarla ve yeni savaş tehlikeleriyle giriyor… Barış için emekçilerin inisiyatif almasından başka çıkış yoktur…" denildi.

Bildiri şu şekilde:

1 Eylül 2017'ye ülkemiz ve dünyamız savaşlarla ve yeni savaş tehlikeleriyle giriyor… 

Barış için emekçilerin inisiyatif almasından başka çıkış yoktur…

Kapitalizmin dünya genelinde bir süredir yaşadığı kriz, emperyalizmin saldırganlığını artırdığı gibi, dünyadaki güçler dengesinde sarsılmalara neden oluyor. Suriye’de Batı emperyalizminin kışkırttığı cihatçı saldırganlık, Rusya’nın devreye girmesiyle sınırlanmış görünmekle birlikte, emperyalist hesaplaşmaların boyutları karmaşıklaşıyor ve insanlık savaş tehdidini her geçen gün daha yakıcı biçimde hissediyor.

Avrupa Birliği'nin yaşadığı yapısal sorunlar, Batı emperyalizminin bu önemli kurumunun, değişen güçler dengesindeki ağırlığını azaltıyor.

Ortadoğu'da istediğini bir türlü elde edemeyen emperyalizm, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ve Venezuela gibi hedeflere giderek daha fazla odaklanıyor. 

İslamcı gericiliğin pençesinde kıvranmaya devam eden ülkemiz ise, bu topyekûn savaş olasılığından payını en fazla alacak ülkelerden biri. Suriye'deki emellerini gerçekleştiremeyen AKP hükümeti, bu ülke sınırlarına dönük yeni maceralar arayışında. Emperyalistler arasındaki gerilimden yararlanma hevesindeki AKP’nin bu tavrının sonucu, hem ülkemiz hem de bölge halkları için yıkım anlamına gelecek.

Hükümetin gerici politikaları ülkemizin içini de tehdit etmeye devam ediyor. Türkiye, tarihinde görülmeyen bir iç savaş riskini barındırır hale gelmiş durumda.

Bu ortamda, gericiliği körükleyen egemen sınıfların karşısında emekçilerin sesini yükseltmesinden başka seçenek bulunmuyor. Aksi takdirde emperyalizmin ve gericiliğin, halkların geleceğini belirlemeye devam etmesi kaçınılmaz olacak. Emperyalistlerin ve gerici düzen güçlerinin rekabetinden barış çıkması imkansızdır.

Türkiye Barış Komitesi, halkımızı emperyalizme ve gericiliğe karşı inisiyatif almaya çağırıyor. Türkiye'de ve dünyada gerçek barışa ulaşmanın tek yolu buradan geçiyor. 

1 Eylül 2017’de, Dünya Barış Gününde TSK’nın başta Suriye ve Irak’tan koşulsuz olarak geri çekilmesini, Suriye’nin Kürt bölgesine yönelik tehditlere son verilmesini, savaşın en ağır biçimde acısını çeken göçmenlerin bir siyasi araç olarak istismar edilmesinden vazgeçilmesini talep ediyoruz.

Emperyalizm ve gericilik kaybedecek. Barış emekçi halkların mücadelesiyle kazanılacak."