Türk ordusunu Muhteşem Yüzyıl'ın danışmanı ve Murat Bardakçı'nın şamaroğlanı 'eğitecek'!

AKP rejiminin bir "liyakatsizlik ve yeteneksizlik rejimi" olduğuna ilişkin yeni örnekler çoğalıyor... 15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri liselerin ve harp akademilerinin kapatılmasıyla birlikte kurulan Milli Savunma Üniversitesi rektörlüğüne Murat Bardakçı'nın program partneri, yandaş "gazete" Sabah'ın köşe yazarı ve Muhteşem Yüzyıl dizisinin danışmanı Erhan…

Ahmet Çınar

15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek askeri liseleri ve harp akademilerini kapatan, bu okulların yerine Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Milli Savunma Üniversitesi’ni açan AKP, yeni bir icraata daha imza attı... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Muhteşem Yüzyıl dizisinin danışmanı, cemaate ait Bugün "gazete"sinin eski yazarı ve yandaş "gazete" Sabah'ın köşe yazarı Erhan Afyoncu’yu Milli Savunma Üniversitesi’ne rektör olarak atadı. Erhan Afyoncu, bundan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’ni eğitecek tek kurum olan Milli Savunma Üniversitesi'ni yönetecek!

Afyoncu'nun iki özelliği daha var: 19 Eylül'de açılan ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk hafta boyunca öğrencilere "15 Temmuz Demokrasi Zaferi" adı altında dayatılan AKP ve Erdoğan propagandasının broşür yazarı da Afyoncu... Afyoncu, yeni görevinden önce de Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürüyordu. 

BARDAKÇI'NIN ALAYLI SATAŞMALARINA MARUZ KALIYORDU! 

Kamuoyunun daha çok Habertürk ekranlarındaki “Tarihin Arka Odası” adlı programından hatırladığı Erhan Afyoncu, canlı yayın sırasında sık sık Murat Bardakçı’nın düzeltmelerine, kimi zaman hafif yollu azarlarına, bazen de alaylı konuşmalarına muhatap oluyordu.

KİMDİR AFYONCU?

1967’de Tokat’ta doğan, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Afyoncu, aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora yaptı. 2008’de doçent, 2014’te profesör olan Afyoncu, kamuoyunda televizyon programlarıyla tanındı.

Habertürk televizyonunda Murat Bardakçı ve Pelin Batu’yla birlikte “Tarihin Arka Odası” adlı programa çıkan Afyoncu, bu programlarda genellikle Bardakçı’nın düzeltmelerine, kimi zaman da alay yollu sataşmalarına maruz kaldı. Show TV’de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinin danışmanlığını yaptı.

2012’de Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi.

CEMAAT "GAZETE"SİNDEN AKP "GAZETE"SİNE

2008’den 2014’e kadar Fethullah Gülen cemaatinin yayın organı Bugün gazetesinde köşe yazarlığı yapan Afyoncu, AKP-cemaat ayrışması sonucu AKP yandaşı Sabah “gazete”sinde köşe yazarlığına başladı.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİ "EĞİTECEK!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından anayasanın 130'uncu ve 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 5'inci maddeleri uyarınca, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın önerdiği ve Başbakan Binali Yıldırım'ın uygun gördüğü adaylar arasındaki Afyoncu, Millî Savunma Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı.

Erhan Afyoncu, bundan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’ni eğitecek tek kurum olan Milli Savunma Üniversitesi'ni yönetecek!

AFYONCU'YA TESLİM EDİLEN MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ NEDİR? 

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı olarak 31 Temmuz 2016'da kurulan Milli Savunma Üniversitesi, 2017-2018 eğitim yılında faaliyete geçecek. 

Üniversitenin önlisans eğitimi Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu, Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksekokulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu; lisans eğitimi Deniz Harp Fakültesi, Hava Harp Fakültesi ile Kara Harp Fakültesi tarafından verilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yönetecek kadrolar, Erhan Afyoncu'nun rektörü olduğu bu okuldan yetişecek!