TSK'den Afrin açıklaması: 'Zeytin Dalı' operasyonu başlamıştır

Afrin operasyonuna ilişkin TSK'den açıklama geldi. Operasyonun adının "Zeytin Dalı" olduğu duyuruldu. Açıklamada, operasyonun "Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir" şeklinde ifade edilmesi dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanlığı, Afrin'e yönelik olarak "Zeytin Dalı" operasyonunu başlattığını açıkladı.

Açıklamada, TSK tarafından "Hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla harekat başlatılmıştır" dendi.

Açıklamanın tamamı: 

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17:00'dan itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatılmıştır.

Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir."

TSK'DAN İKİ AÇIKLAMA DAHA

TSK operasyonun başlamasının ardından iki açıklama daha yaptı.

Yapılan açıklamalar şöyle:

"Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PYD hedeflerinin yanı sıra DEAŞ (IŞİD) hedefleri de vurulmaktadır."

'CANLI KALKAN' İDDİASI

"PKK/PYD-YPG terör örgütünün başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı tespit edilmiştir."