Tokat Milli Eğitim Müdürü: Tütün fabrikası kapandı, yerine imam-hatip yapıyoruz

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, tamamen kapatılan Yaprak Tütün Fabrikası'nın bulunduğu yerdeki 41 dönüm alanın tapusunu aldıklarını ve buranın İmam Hatip Lisesi Kompleksine dönüştürüleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 21 Haziran 2014 tarihli Tokat ziyaretinde bölgenin en büyük İmam Hatip Lisesi kampüsünü söylemesi üzerine harekete geçen Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, kapatılan Tokat Yaprak Tütün Fabrikası alanındaki 41 dönüm alanın imam-hatip lisesi yapılmak için alındığını söyledi. 

İHTİYAÇ VARMIŞ!
Tokat Haber'deki açıklamalara göre, imam-hatip ortaokullarının açılması nedeniyle mezun olan öğrencilere yönelik imam-hatip lisesi ihtiyacı doğduğunu söyleyen Yazıcı, tapusunu aldıkları arsa üzerinde çok kapsamlı, fiziki yapısının bütün ihtiyaçlara cevap vereceği bir İmam Hatip Lisesi kompleksi yapılacağını bildirdi. Proje taslağı henüz hazır olmayan kompleks ile ilgili yatırımın önümüzdeki yıl çıkması bekleniyor.

'TÜTÜN FABRİKASI KAPANDI, YERİNE İMAM HATİP YAPALIM'
Müdür Yazıcı, Tokat Yaprak Tütün Fabrikası alanındaki 41 dönüm alanın artık İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait olduğunu arsanın tapusunu aldıklarını söyledi. İmam hatip ortaokulları açılması nedeniyle mezun olan öğrencilere yönelik imam hatip lisesi ihtiyacı doğduğunu söyleyen Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, buradaki 41 dönüm arsa üzerinde çok kapsamlı, fiziki yapısının bütün ihtiyaçlara cevap vereceği bir imam hatip lisesi kompleksi yapılacağını bildirdi.

'SAĞLIK LİSELERİNE İHTİYAÇ AZALDI; İMAM HATİP İHTİYAÇ OLDU'
Yazıcı İmam Hatip Lisesi Kompleksi yapılması kararlaştırılan alanla ilgili karar verilmesi sürecini şu sözlerle anlattı:

"Fabrika kapatıldığı zaman Tokat'ta bilindiği gibi arsa sıkıntısı olduğunda biz de bu alana talip olduk. Bu süreç iki yıl devam etti. Bunla ilgili ön kabuller geldi. Burası 59 dönüm. Biz burada bir 'okullar kampüsü' oluşturmak istedik. Fakat bu süreçte bir değişim yaşandı. Bakanlık kampüs uygulamalarına Türkiye genelin de bir ara verdi. Biz de burada kampüs yerine içinde sağlık lisesinin de olduğu okullar kompleksi oluşturmak istedik. Sonrasında bir değişim daha yaşandı sağlık liseleri genel meslek liselerine döndü bu sefer bu ihtiyaç azaldı. Diğer taraftan imam hatip ortaokullarının açılması nedeniyle mezun olanların gideceği imam hatip lisesi ihtiyacı doğdu. Bu bölgeyi bu amaçla imam hatip lisesi kompleksi yapacağız."

'AMACIMIZ PROJE OKULU YAPMAK'
Konunun ilgili bakanlığa iletildiğini, daha önce özelleştirme tahsislerinin yapıldığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, "Bölge vekillerimiz ve önceki valimizin de çabalarıyla gecen yıl buraya gelen sayın Cumhurbaşkanımıza da sunuldu en sonunda 41 dönümlük alanı bize tahsis edildi. Bu kapsamda biz bakanlığımıza İmam Hatip Liseleri Kompleksi için devlet yatırımına teklifte bulunduk. İçerisinde kız ve erkek İmam Hatip Lisesi beraberinde uygulama camisi, yurdu, spor kompleksi, kültür sarayı gibi uygulamalar var. Çorum projesinden çok daha büyük bir proje olacak. Şuan itibari ile devlet yatırımından çıkmadı orada kitap depomuz var. Maliyet rakamı ve proje taslağı henüz oluşmadı. Bakanlık görüşmelerimizde ara süreçte görüşüleceği söylendi. Bunun çıkması halinde bir an önce yapılacak. Bizim amacımız rakamı yüksek tutup imam hatip proje okulu yapmak istiyoruz. Bununla birlikte proje yarışması yapılarak ulusal ve uluslar arası mimarlık şirketleriyle çalışıp çok daha kapsamlı ve düzgün olur diye düşünüyorum. Önümüzdeki yıl çıkması noktasında gelişmeler var." diye konuştu.