TMMOB Martı Projesi'ni sordu

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Kabataş Martı Projesi'nin iptaliyle ilgili iddiaları sordu. Belediye yönetimine iletilen yazıda proje için yapılan harcama tutarının açıklanması da istendi.

Haber Merkezi

İki yıl önce yapımına başlanan ve kamuoyunda “Martı Projesi” olarak bilinen, Kabataş İskeleleri Dolgu ve Yakın Çevresi Meydan Düzenleme Projesi’nin iptal edildiği iddiası üzerinde Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyonu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na (İBB) bir yazı gönderilerek iddianın doğruluğu soruldu. 

TMMOB İKK Genel Sekreteri Cevahir Efe Açık adına İBB'ye gönderilen yazıda projenin iptal edilip edilmediği, proje kapsamında ne kadar harcama yapıldığı gibi sorular yöneltildi. 

"Meslek odalarının tüm itirazlarına rağmen yapımına başlanan, kent dokusuna ve siluetine zarar veren projenin, gelinen noktada neden durdurulduğuna ilişkin" yöneltilen sorular şu şekilde:

  • Kabataş İskeleleri Dolgu ve Yakın Çevresi Meydan Düzenleme Projesi iptal edilmiş midir?
  • Proje kapsamında tanıtım, reklam giderleri de dahil, ne kadar harcama yapılmış, kamu zarara uğratılmış mıdır?
  • Proje ile tasarlanan Kabataş-Mahmutbey Metro hattı, deniz ulaşımı, tramvay ve füniküler hattı entegrasyonu nasıl sağlanacaktır?
  • Proje ile yer altına alınması planlanan Dolmabahçe-Fındıklı kara ulaşım trafiğinin akıbeti ne olacaktır?
  • Proje ile yer altına alınması planlanan belediye otobüs duraklarının akıbeti ne olacaktır?