TKP'li Hukukçular'dan Nuriye-Semih açıklaması: Hakları sonuna kadar savunulacak

Türkiye Komünist Partili Hukukçular, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça davası öncesi bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Mücadelemizi sömürücü ve gerici düzenin yarattığı hukuksuzluklar ve adaletsizlikler üzerine yüklenerek sürdürürken tüm ülkeyi mahkeme yapacağız hakları korumak, gerçek suçluları yargılamak için" denildi.

Haber Merkezi

KHK ile ihraç edilen ve açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın ilk duruşması yarın görülecek.

Dava öncesi Nuriye ve Semih'in avukatları gözaltına alınırken, Türkiye Komünist Partili Hukukçular'dan bir açıklama geldi.

Avukatların gözaltına alınmasına tepki gösterilen açıklamada, "Türkiye Komünist Partili Hukukçular olarak destek vermeye devam edeceğiz Nuriye ve Semih’le birlikte tüm mağdurların emek ve onur savaşlarına. Onların 'sözde olağan bir yargılama sürecinde' ezilmelerine izin vermeyeceğiz" denildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

HAKLAR SONUNA KADAR SAVUNULACAK

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça…

OHAL mağduru iki eğitim emekçisi. Haksız ve hukuksuz olarak işlerinden atılan, tutuklanan, insanlık onurları çiğnenen OHAL mağdurlarının haklarını arıyorlar. Emek ve onur savaşı veriyorlar.

Hak ararken kendi hakları ihlal ediliyor, yaşam hakları engelleniyor. Katmerli mağduriyet yaşıyorlar. Suçlanıyor, tutuklanıyorlar. 14 Eylül’de yargı önüne çıkarılacaklar.

14 Eylül ilk duruşma ama tarihi bir gün.

Mağdurlar yargılanacak, onlarla birlikte hak mücadeleleri yargılanacak. OHAL hukuksuzluğu ve uygulamaları yargılanacak. Türkiye’nin tarihi kırılmalarından biri yargılanacak.

OHAL mağdurları hak arama özgürlüklerini kullanamazken, açılan davalar reddedilirken veya OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonuna devredilerek ipe un serilirken, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu hukuk dışılığa gözlerini kapatırken, hak arayan mağdurlar suçlu sandalyesine oturtulacak.

14 Eylül tarihi bir gün.

Avukatlara gözaltı kararıyla daha baştan adil yargılanma hakları ellerinden alınarak başlayacak duruşma. AKP ile bağımsızlığını yitiren, OHAL ile darmadağın edilip memurlaştırılan bir yargı karar verecek hak ararken suçlananlar hakkında.

Türkiye Komünist Partili Hukukçular olarak destek vermeye devam edeceğiz Nuriye ve Semih’le birlikte tüm mağdurların emek ve onur savaşlarına. Onların “sözde olağan bir yargılama sürecinde” ezilmelerine izin vermeyeceğiz.

Destek verirken siyasal iktidarın karar ve işlemlerinin, hukuk ihlallerinin, Anayasa tanımazlıklarının ve yargı oyunlarının gerçek yüzünü tek tek deşifre edeceğiz.

Mücadelemizi sömürücü ve gerici düzenin yarattığı hukuksuzluklar ve adaletsizlikler üzerine yüklenerek sürdürürken tüm ülkeyi mahkeme yapacağız hakları korumak, gerçek suçluları yargılamak için. 

TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİLİ HUKUKÇULAR