TKP'den yaşanan olaylara dair açıklama

Türkiye Komünist Partisi, yaşanan son olaylara dair açıklama yaparak, "Partimiz, hiç bir şekilde provokasyonlara pabuç bırakmayacak güç ve kararlılıktadır" dedi.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi, yaşanan son olaylara dair açıklama yayımladı.

TKP'nin Twitter hesabı üzerinden yayımlanan açıklama şöyle:

"İzmir'de düzenlenen "Hayır Tutuklanamaz" etkinliğinde konuşmacı olan Erkan Baş, düzenleme komitesinin sözünden farklı olarak TKP GB olarak anılınca kitlesel bir protesto ile karşılaştı. Bu sırada FKF canlı yayını da hemen kesildi. Bunun bir işaret olduğu anlaşılıyor. 

Aynı anda istanbul'da toplanan 60 kişilik baretli ve sapanlı bir grup TKP binasına saldırıya geçti. Bilyelerle yaralananlar oldu. Bina önüne TKPlilerin çıkmasıyla birlikte saldırganlar sokak başına kaçtı. Buradan sapanlarla saldırmaya devam ettiler. Binada bulunan partili kalabalığı Yaşasın Türkiye Komünist Partisi sloganlarıyla yanıtladı. Faşizme Karşı Omuz Omuza ile devam etti. 

Erkan Baş'ın İzmir konuşması bir provokasyondu. Bu provokasyona verilen protesto yanıtı saniyeler içinde "Erkan Baş'a saldırı" olarak provokasyon hesaplarından yayınlandı. Ne tesadüf ki bunun hemen ardından teçhizatlı (baret ve sapanlar) bir grup parti binasına saldırdı. Saldırıya aynı şekilde yanıt verilmedi. Parti binasında ve çevresinde gazete satışı yapmış olan yüzlerce partili olduğu halde saldırgan kalabalık, çok sürmeden kaçışarak dağıldı. Uyarılmışlardı.

Çevredeki kafe ve kahvelerde bulunan insanlar da tepki gösterdiler. Saldırıdan 10 dakika kadar önce parti binasının karşısındaki kafeye oturan HTKP üyeleri oldu. Gözcülük yaptıkları anlaşılan bu kişiler İzmir'deki konuşmayla da koordine edilmiş bir saldırı olduğunu gösteriyor. Saldırının başlangıç işareti Erkan Baş'ın TKP GB olarak anonsu toplantı öncesinde düzenleyicilerle defalarca görüşülmüştü. Erkan Baş söz almadan önce bir kez daha teyid edilmişti. Söz konusu kişinin HTKP GB olduğu konusunda kimsenin bir kuşkusu yoktu. TKP anonsu neden yapıldı bilmiyoruz. Erkan Baş'ın zorlaması olması ihtimali var. 

Saldırıdan yarım saat kadar sonra partinin sokağına doğru polis araçları geliyor. Saldırı bittikten 15 dakika kadar sonra. Geride bıraktığımız günlerde yapılan provokasyonlarla hazırlanan saldırı, birden çok kentte düzenlenen bir planla hayata geçirildi. TKP binasında ciddi bir hasar yok. Hazırlanıp sokağa çıkan arkadaşlarımızın püskürttüğü saldırganlar sokağın başından bilye attıkları için yaralanan arkadaşlarımız oldu. 

Bu kalleşçe provokasyon sözkonusu partinin nasıl bir mantıkla yönetildiğinin ve nasıl provoke edildiğinin göstergesidir. Kendi üyelerinin canını da düşünmeyen ihtiraslı bir kişinin, bunları yapabilmesi ibret vericidir. Buna bilerek bilmeyerek hizmet eden herkes bir kez daha düşünmelidir. Bu grubun provokatif söylemlerini devrimcilik olarak tanıyanlar iki kez düşünmelidir. Partimiz ise, hiç bir şekilde provokasyonlara pabuç bırakmayacak güç ve kararlılıktadır.

İzmir'deki kurumlarla ve dostlarımızla yapacağımız görüşmelerin ardından bir açıklama yapacağız. Şuursuz gruplar oyun oynadıklarını sanıyor olabilirler. Ne bu ülke çocuk bahçesi ne de biz onların oyun arkadaşıyız. TKP'liler parti binası çevresinde toplandı. Yapılanın çok planlı bir saldırı olduğu açıktır. "Erkan Baş'a saldırı" duyurusu eldeki görüntülerle yalanlanırken, 60 kişilik baretli ve sapanlı bir grubun "spontane tepki" olmayacağı da açıktır.

Günlerdir, "Resmi TKP", "Polis TKP" gibi ifadelerle saldırdıkları partimizin bir saldırı hazırlığında olduğu gibi duyurular da tespit edilmiş kışkırtıcılar tarafından yapılmıştır. Bunların hepsini tanıyoruz. Yoldaşlarımızı kararlılıkları ve soğukkanlılıkları nedeniyle bir kez daha kutluyoruz. "Bize saldıracaklar" duyurularının nasıl bir kışkırtmanın unsuru olduğunu biliyoruz. Son sözümüz: Gericiliğe, faşizme boyun eğmedik, bir avuç şuursuz saldırgan karşısında geri adım atmayız Yaşasın Türkiye Komünist Partisi Yaşasın Devrim."

TKP'YE SALDIRAN GRUP: 'HEPİNİZİ ÖLDÜRECEĞİZ'

TKP'ye yapılan saldırı ve söylenen sözler: