TKP'den Keçiören'de yeni örgüt bürosu

Türkiye Komünist Partisi, Keçiören İlçe örgütü bugün düzenlenen törenle açıldı.

TKP, 97'nci mücadele yılında yeni örgüt bürolarını açarak daha da güçleniyor. Ülkenin birçok yerinde büro açılışlarını sürdüren TKP, bugün de Keçiören İlçe Örgütü'nün açılışını yaptı. 

Açılışta ilk sözü TKP Keçiören İlçe Örgütü adına Özgür Hüseyin Akış aldı. Sözlerine "Cumhuriyetin ilkelerinin tamamı yıllarca sermaye iktidarları tarafından tahribata uğradı, AKP iktidarıyla birlikte de bu süreç tamamlanarak yıkım süreci tamamlandı" diyerek başlayan Akış, yeni bir cumhuriyetin kurulmasının zorunlu olduğunu söyleyerek mücadele çağrısı yaptı.

Akış'ın konuşmasının ardından Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi adına söz alan Devrim Koçak, özelleştirmeler karşısında "mili sermaye" ayrımı yaparak yıllarca Koç, Sabancı grubu desteklendiğini hatırlattı. Bugün sermayenin ulusal olma şansının bulunmadığını sermayeyi tamamen karşıya almadan mücadelenin olanaksız olduğunu söyleyen Koçak, Türkiye emekçilerinin patronlardan fazla ve bu ülkeyi yönetebilir bir güç olduğunu söyleyerek emekçileri örgütlenmeye çağırdı.

Açılışa CHP Keçiören İlçe Örgütü, Eğitim Sen Keçiören Şubesi, Emekli Sen Keçiören Şubesi de katıldı.