TKP'den AKP'nin 'vergi' soygununa tepki: Bu düzen hep böyle gidecek sanıyorsanız yanılıyorsunuz!

AKP'nin vergi soygununa ilişkin Türkiye Komünist Partisi'nden bir açıklama geldi. Açıklamada, "Türkiye işçi sınıfına ve tüm emekçi halkımıza sesleniyoruz: Bir an önce örgütlü mücadeleye katılın. Katılın ki bu soygun düzeni son bulsun" denildi.

Haber Merkezi

AKP'nin dün açıkladığı ekonomi paketine TKP'den tepki geldi. Halka ağır bir vergi yükü getiren düzenlemeye ilişkin yapılan açıklamada, "AKP’yi ve sermaye sınıfını uyarıyoruz: Bu düzen hep böyle gidecek, keyfiniz hiç bozulmayacak sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz" denildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Vergi dedikleri halktan alıp patrona vermektir

AKP hükümetinin maliye bakanı Naci Ağbal dün yaptığı açıklamayla yeni vergi zamlarını duyurdu.

Motorlu taşıtlardan, sarmalık tütünde kullanılan sigara kağıdına, şans oyunlarına kadar bir dizi başlıkta yapılan vergi zamları bir torbaya doldurularak geçirildi.

Vatandaşın cebine göz diken bu düzenlemeler AKP’nin devlet bütçesinden patronlara aktardığı devasa açıktan kaynaklanmaktadır.

İçeride ve dışarıda siyasi olarak sıkışan AKP hükümeti patronların kendisine desteklerini sürdürmesi için hazineden, yani vatandaşın cebinden bol keseden destek verdi.

Bir bir zarar açıklayan Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi yapılar zarar etmeye devam ediyor. Peki bu zarar nereden karşılanıyor? Yine halkın cebinden.

Patronlar her durumda kar ediyor. 

AKP’nin siyasi şov uğruna hayata geçirdiği bu büyük projelerin her birisi devlet garantisinde olduğu için patronların zararı hazineden, yani bizim vergilerimizden ödeniyor. Bu tabloya Erdoğan’ın referandum öncesinde yine patronlara yaranmak için yaptığı vergi indirimi yüzünden devlet bütçesinde oluşan açık da eklendiğinde ortaya büyük bir felaket çıkıyor.

AKP bu açığı kapatmak için ne yapacağını şaşırmış durumda. Sigara sarma kağıdından bile vergi almayı düşünmek ancak böyle bir çaresizliğin ürünü olabilir.

Türkiye gelir adaletsizliğinde dünyanın en kötü ülkelerinden biri durumunda.  

Ancak AKP ne yapsa bozuk düzenin ekonomisi yama tutmuyor.

Maliye Bakanı’nın açıklamasında 2018’de özelleştirmelere hız verileceği de belirtiliyor. Yani yağmaya devam! Soyguna devam! Adaletsizliğe devam!

AKP’yi ve sermaye sınıfını uyarıyoruz: Bu düzen hep böyle gidecek, keyfiniz hiç bozulmayacak sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz.

Türkiye işçi sınıfına ve tüm emekçi halkımıza sesleniyoruz: Bir an önce örgütlü mücadeleye katılın. Katılın ki bu soygun düzeni son bulsun.

Türkiye Komünist Partisi