TKP soruyor: Bu referandum nasıl yapılacak?

TKP, "hayır" çalışması yapan üyelerine yönelik polis baskısı hakkında bir açıklama yaptı. "Bu referandum nasıl yapılacak?" diye soran TKP, "'Hayır' çalışmasındaki kararlı tavrımız değişmeyecek" dedi.

Haber Merkezi

22 Ocak'ta siyaset sahnesine geri dönen ve AKP'nin anayasa değişikliğine karşı güçlü bir "Hayır" çalışması başlatan Türkiye Komünist Partisi (TKP), siyasi faaliyetlerine yönelik polis baskısı hakkında bir açıklama yaptı.

İki gün içinde 42 TKP üyesinin gözaltına alındığına dikkat çeken parti, "Hem oylama yapılacak, halk karar verecek diyen hem de seçeneklerden birinin sesini kısmaya çalışan AKP'nin tavrı, sandık konusundaki güvensizliği artırmaktan ve referandumun kendisini gayrimeşru hale getirmekten başka bir sonuç vermez" dedi.

Açıklamada, " TKP kararlılıkla sürdüğü mücadelesinden geri adım atmayacak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işçi sınıfının sesi olmaya devam edecek" denildi.

TKP Merkez Komite imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

Türkiye, bitmiş siyasi ömrünü ülkenin kaderiyle birleştirmeye çalışarak tehlikeli bir kumar oynayan bir despotun kaprisleriyle, emperyalistlerin bu kumarda kime oynayacağını merakla bekleyen düzenin cici muhalefeti arasına sıkıştırılmış bir referandum sürecine girmiş görünüyor. 

Bu yüzden "hayır" demekle yetinmiyor, aynı zamanda "yeter!" diyor, emekçileri örgütlü mücadeleye çağırıyoruz.

Başkanlık sisteminin oylanacağı referandumla ilgili bildirimizi ülkenin dört bir yanında halka ulaştırmaya çalışırken Ankara’da 26, Çanakkale’de 10 ve Adana’da 6, toplam 42 TKP üyesi yoldaşımız 2 gün içinde tamamen hukuksuz ve gayrimeşru bir şekilde gözaltına alındı.

Eğer hayır çalışması yapılmasın istiyorsanız açıkça söyleyin ve yalnızca evet seçeneğini koyun sandığa... 

Sonra da bunun sonuçlarına katlanın!  

Ama hem seçim yapacağız hem de bizden başkasını konuşturmayacağız deyip buna inanıyorsanız aldanıyorsunuz... 

Bir yandan halk iradesi, seçim, referandum lafları edip, bir taraftan seçeneklerden birinin sesini kısmaya çalışan AKP'nin tavrı, sandık konusundaki güvensizliği artırmaktan ve referandumun kendisini gayrimeşru hale getirmekten başka bir sonuç vermez. Hayır çalışmasındaki kararlı tavrımızı ise hiç değiştiremez.

TKP kararlılıkla sürdürdüğü mücadelesinden geri adım atmayacak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işçi sınıfının sesi olmaya devam edecek.

Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komite