TKP: Erdoğan 15 Temmuz'u Lozan'la yutturmaya çalışmasın, Erdoğan bir cumhuriyet düşmanıdır!

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı Lozan açıklamasına tepki gösterdi. Açıklamada, "AKP lideri Tayyip Erdoğan bir kez daha Türkiye halkıyla dalga geçme cüretini gösterdi. Bugün Lozan Antlaşmasının 94. yılı vesilesiyle yayınladığı mesajda Lozan'ı yeni devletin tapusu olarak niteleyen Erdoğan'ın 'Lozan'ı bize zafer diye yutturdular…

Türkiye Komünist Partisi (TKP), AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün Lozan'ın 94. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 

TKP'nin açıklamasında, "AKP lideri Tayyip Erdoğan bir kez daha Türkiye halkıyla dalga geçme cüretini gösterdi. Bugün Lozan Antlaşmasının imzalanmasının 94. yılı vesilesiyle yayınladığı mesajda Lozan'ı yeni devletin tapusu olarak niteleyen Erdoğan, antlaşmanın mimarlarını da saygıyla anmayı ihmal etmedi. Oysa Erdoğan'ın 'Lozan'ı bize zafer diye yutturdular' açıklamasının üzerinden bir yıl dahi geçmedi. Erdoğan'ın bir dediği diğerini tutmuyor olabilir. Zaten Erdoğan hep böyledir" denildi.

TKP'nin "Erdoğan 15 Temmuz'u Lozan'la yutturmaya çalışmasın, Tayyip Erdoğan bir cumhuriyet düşmanıdır" başlıklı açıklamasının tamamı şöyle: 

AKP lideri Tayyip Erdoğan bir kez daha Türkiye halkıyla dalga geçme cüretini gösterdi. Bugün Lozan Antlaşmasının imzalanmasının 94. yılı vesilesiyle yayınladığı mesajda Lozan'ı yeni devletin tapusu olarak niteleyen Erdoğan, antlaşmanın mimarlarını da saygıyla anmayı ihmal etmedi. Oysa Erdoğan'ın "Lozan'ı bize zafer diye yutturdular" açıklamasının üzerinden bir yıl dahi geçmedi.

Erdoğan'ın bir dediği diğerini tutmuyor olabilir. Zaten Erdoğan hep böyledir.

AKP liderinin yarım ağızla Lozan'ı övmesi, Cumhuriyetin kurucu kadrolarına rahmet okuması değersizdir. 1923 Cumhuriyeti'ne düşman bir siyasetçiyle Lozan tartışmak anlamsızdır.

Tayyip Erdoğan tüm siyasi yaşantısı boyunca Cumhuriyeti yıkmak için uğraşmış, üstelik bunu başarmıştır. Bize Sevr'i gösterip Lozan'a razı ettiler diyen Erdoğan uzun iktidarı boyunca işbirlikçilik konusunda bu memleketin önüne Sevr'in gelmesine neden olanlardan geri kalmamıştır. AKP ülkeyi emperyalist planların oyuncağı yapmıştır.

Bugün bu ülkede kimse huzurlu değilse, herkes kendisini tehlikede hissediyorsa bunun sorumlusu Erdoğan ve onun partisi AKP'dir.

Lozan Antlaşmasıyla ilgili yayınladığı mesajda 15 Temmuz darbe girişimine gönderme yapan Erdoğan, bu girişimin mimarlarından birisi olduğunu unutturmaya çalışırken de Türkiye halkının aklına hakaret etmektedir. 15 Temmuz'un arkasında AKP'nin işbirlikçi politikaları ve birbirinden aslında ayrılamayacak iki İslamcı grubun çatışması vardır.

Erdoğan, daha bir yıl önce yerden yere vurduğu Lozan'ı yarım ağız selamlarken esas yutturmacanın üzerini örtmeye çalışmaktadır.

Türkiye'de İslamcı gerici siyasetin özünde işbirlikçilik ve piyasacılık vardır. AKP ve İslamcı diğer çetelerin ortak noktası budur. Gerici, işbirlikçi ve piyasacı bir odağın başka bir gerici, işbirlikçi ve piyasacı odakla geriliminden zafer çıkartmak yutturmacanın en büyüğüdür.

Türkiye'nin emekçi sınıfları işte bu nedenle 15 Temmuz'un bir zafer diye yutturulmasına izin veremez.

Cumhuriyet düşmanlarına karşı durmanın en iyi yolu ise bugün yeni bir cumhuriyet, sosyalist cumhuriyet için mücadele etmektir.