Tarihi Saraçoğlu Mahallesi'nde 'zorbalık' sürüyor: Kapı kırarak tahliye!

Ranta açılmak istenen Ankara'nın tarihi Saraçoğlu Mahallesi'nde "zorbaca" yöntemlerle tahliye işlemleri sürüyor. Mahalle sakinleri bu sabah yine "zor kullanarak tahliye" uygulamasıyla güne başladı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, "Yarın Konur Sokak'tan Saraçoğlu'na yürüyeceğiz" dedi.

Tarihi, mimarisi ve yeşilliği ile Ankara kent merkezinde bulunan, cumhuriyetin ilk toplu konut alanı olması nedeniyle sembolik değer taşıyan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ranta açılmak istenen Saraçoğlu Mahallesi, bu sabah yine "zorla tahliye" işlemiyle güne başladı. 

Polis, tahliye gerçekleştireceği sokağa barikat kurdu, kapı kilidi kırarak tahliye işlemini gerçekleştirdi. Zor kullnarak gerçekleştirilen tahliye işlemi, mahalle sakinlerince alkışlarla protesto edildi. 

TAHLİYEYİ YAPANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Mimarlar Odası Ankara Şube Yöneticileri sabahın erken saatlerinde Saraçoğlu Mahallesi’ndeydi. Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Zorla tahliyeleri durdurun, tahliye işlemlerini yapan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Candan, “Saraçoğlu mahallesinde bugün yine kapı kırarak tahliye yaptılar, bu konut dokunulmazlığı ihlalidir. Davalar devam ediyor? Dava süreçlerini beklemiyorlar? Saraçoğlu’nda neden bu acele? Saraçoğlu Mahallesi Cumhuriyet’in ilk toplu konut alanıdır. Zorla tahliye sırasında kültürel mirasımıza zarar veriyorlar. Kültürel mirasımıza sit alanına balta ile girip, tescilli yapılara zarar veriyorlar. Bu şekilde bir zorla tahliye kabul edilemez. Devlet Mahallesi’nde hükümet emri ile devlet memurlarına karşı hükümet memurları insanların özel yaşam alanlarına zorla girerek konut dokunulmazlığını ihlal ederek suç işliyor" diye konuştu.  

YARIN 11.30'DA KONUR'DAN SARAÇOĞLU'NA YÜRÜNECEK

Candan, "Saraçoğlu’nda mücadele sürecek. Başkent Dayanışması bileşenleri ile tahliyeleri protesto etmek için 9 Ekim Cuma günü saat 11.30’da Konur Sokak’tan Saraçoğlu’na yürüyüş gerçekleştireceğiz. Saraçoğlu’nda basın açıklaması yapacağız” dedi. 

Mahalle sakinleri de, kaymakamlık yetkilileri Dilek Taşpınar ve Alaaddin Zararsız hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.