Şortlu kadına saldırıda savunma: 'Oruçluydum, cinsel bir amaçla saldırmadım'

Pendik'te dolmuşta şort giydiği için Asena Melisa Sağlam'a saldıran Ercan Kızıltaş, "Oruçluydum, cinsel bir amaçla saldırmadım" diyerek kendini savundu.

Pendik'te 14 Haziran 2017 tarihinde minibüste, Asena Melisa Sağlam'a yönelik fiili saldırıda bulunduğu gerekçesi ile hakkında, "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçları ile birlikte, "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Ercan Kızılateş bugün hâkim karşısına çıktı.

İstanbul'da bir minibüste şort giydiği için üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a saldıran Ercan Kızıltaş, savunmasında tahrik edildiğini öne sürerken "Oruçluydum, cinsel bir amaçla saldırmadım" dedi.

Minibüste şortlu üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'a yönelik fiili saldırıda bulunduğu gerekçesi ile hakkında 3 ayrı suçtan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Ercan Kızılateş'in yargılanmasına başlandı.

Müştekinin giyiminin tahrik etmesi sonucu bir anda böyle bir eylemi yaptığını söyleyen sanık Ercan Kızılateş, "Yapmaman gereken bir şeydi, çok özür diliyorum" dedi. Müşteki olarak dinlenen Asena Melisa Sağlam, sanığın özrünü kabul etmeyerek, "Ondan şikâyetçiyim" dedi. Kızılateş'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.