Şort giydiği için tekmeli saldırıya uğrayan Terzi: Bu adamın dışarıda gezmemesi lazım

Şort giydiği gerekçesiyle bir belediye otobüsünde Abdullah Çakıroğlu isimli gericinin tekmeli saldırısına uğrayan Ayşegül Terzi, olayın ardından 20 gün sonra dışarı çıkabildiğini; halen otobüse binemediğini söyledi.

İşinden evine giderken bindiği belediye otobüsünde şort giydiği gerekçesiyle Abdullah Çakıroğlu isimli gericinin tekmeli saldırısına uğrayan Ayşegül Terzi, olayın ardından 20 gün sonra dışarı ancak çıkabildiğini söyledi.

Terzi, otobüste rahat olmadığını, bir kez ablasıyla beraber bindiğini vurgulayarak, “Çok kalabalıktı. Herkes bakıyormuş gibi geliyordu. Bir kez bindiğimde biri sanki çok dikkatli bakıyordu yüzüme. Tip olarak ona da benzettim. Belki benzemiyordu ama ben benzettim. Hala binemiyorum otobüse” diye konuştu.

Olayla ilgili 26 Ekim’de görülecek duruşmada saldırganla ilk kez karşı karşıya gelecek olan Terzi, hazır hissetmese de duruşmaya gideceğini söyledi.  “Bir yandan korkuyorum aslında. Yüz yüze gelince ne yaparım diye?" diyen Terzi, "Bir yandan da görmek istiyorum, nasıl kendini savunuyor, ne diyor diye? Biliyorum ne söylerse söylesin beni kesinlikle tatmin etmeyecek. Söylediği hiçbir şeyin de mantıklı bir açıklaması olamaz" ifadelerini kullandı.

'BU ADAMIN DIŞARIDA GEZMEMESİ LAZIM'

Olayla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını da kaydeden Terzi, saldırganın akli dengesinin yerinde olduğunu düşündüğünü kaydetti. Saldırganın, “Pişman değilim” sözlerini hatırlatan hemşire, “Daha ileri gitmeden yıldırıcı bir ceza almasını istiyorum. Yine olsa yine yapacak. O zaman bu adamın dışarıda gezmesi çok saçma ve gezmemesi lazım. Kimseye de yapmasın, yapmasına da fırsat verilmesin” dedi.

Olayın ardından uzun süre kabus gördüğünü anlatan Terzi, uyku düzeninin kalmadığını da sözlerine ekledi: “Ben hemşireyim, uyku benim için çok önemli normal şartlarda. Hiç uyanmam normalde. Sürekli geceleri uyanıyorum. Doğru bir uyku düzenim yok hala.”