Snickers skandalı: Türkiye'deki çikolatalar da toplatılıyor

Mars, Snickers ve Milky Way çikolatalarında plastik parça ortaya çıkması üzerine Türkiye'den de ürünlerin toplatılacağı açıklandı.

 

Amerikalı çikolata devi Mars'ın ürünlerinde plastik madde çıkmasının ardından 55 ülkeden ürünlerin geri çağırılacağı belirtilmişti. Ürünün geri çağrılacağı ülkeler çoğunlukla Avrupa'dan ve o ülkeler arasında Türkiye de var.

Reuters'in haberine göre, plastik parçası Türkiye'de de satılan Snickers'larda da çıktı.

Şirketten yapılan açıklamada, geri çağrılacak ürünlerin içinde Mars, Snickers ve Milky Way'lerin yer aldığı belirtildi. Mars ürünlerindeki plastik madde skandalı, 8 Ocak'ta Almanya'dan bir müşterinin Snickers'larda kırmızı bir plastik maddenin bulduğu şikayetinin ardından başlamıştı. Şikayetin ardından inceleme yapan şirket, ürünleri geri çağırma kararı aldı.

TÜRKİYE'DEKİLER DE TOPLATILIYOR

Mars Gıda Türkiye, Mars’ın Hollanda Veghel fabrikasında üretilen ürünlerinden birinde plastik parçası tespit edilmesi sonucu Türkiye’de etkilenmesi muhtemel olan SNICKERS® 5’li Paket, SNICKERS® 80 Gram ve SNICKERS® Minis 206 Gram çikolataları arasından parti numarası ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) belirlenmiş, kısıtlı sayıda ürünü tedbiren toplatma kararı aldı. Tespit edilen cismin solunum yolunda açabileceği olası rahatsızlıklara mahal vermemek amacı ile böyle bir karar alındığı açıklandı.