Sinop ve Antep'ten kovulan Nurettin Yıldız Maraş'ta da protesto edildi

"6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilir", "Kadınlar dayak yedikleri için sabah kadar şükretmelidir" gibi sözleri nedeniyle Sinop ve Gaziantep'ten kovulan gerici ve yandaş ilahiyatçı Nurettin Yıldız, Kahramanmaraş'ta da protesto edildi.

“Altı yaşında çocukla evlenilebilir”, “Çalışan kadınlar fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor”, “3 yaşında kız çocukları amcalarının yanına külotla çıkmamalı”, "Kadınlar dayak yedikleri için sabaha kadar şükretmelidirler” gibi tepki çeken birçok açıklamasıyla bilinen Sosyal Doku Vakfı’nın Onursal Başkanı Nurettin Yıldız, Kahramanmaraş'ta da protesto edildi.

Gittiği birçok ilde protesto gösterileriyle karşılaşan Nurettin Yıldız'ın, Sinop, Edirne, Muğla, Antalya ve Gaziantep'teki etkinlikleri iptal edilmişti.

BU KEZ KAHRAMANMARAŞ'TA

İlahiyatçı Nurettin Yıldız, konferans vermek için gittiği Kahramanmaraş’ta protesto edildi.

"İnsanlık Zamanı" adlı konferans öncesi etkinliğin yapılacağı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nin yakınına ellerinde "Maraş çocuklarına sahip çıkıyor, çalışan kadınımız namusumuzdur" yazılı dövizler açan grup, protesto gösterisi düzenledi.

Sloganlar atan grup, Nurettin Yıldız’ın kentte konferans vermesini istemedi. TOMA ile önlem alan çevik kuvvet ekipleri, grubu kültür merkezine yaklaştırmadı. Bu sırada kültür merkezi önünde toplanan bir başka grup ise karşı gösteride bulundu. Yoldan geçen bazı vatandaşlar da Yıldız’ı protesto eden gruba tepki gösterdi.

NURETTİN YILDIZ TARAFTARLARI DA PANKART AÇTI

Dışarıda kısa süreli gerginlik yaşanırken, yoğun güvenlik önlemi altında Nurettin Yıldız, konferansını verdi.

Konferansın yapıldığı salonda, Nurettin Yıldız'ı protesto ederek şehre sokmayan Sinoplular'a tepki gösteren bir pankart da açıldı. Yıldız taraftarları tarafından hazırlanan pankartta "Ey Sinop birgün sen de alimleri ayakta karşılayacaksın" yazıldı.