Sınavda Öcalan'ı soran akademisyen beraat etti

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Barış Ünlü, sınavda sorduğu soru nedeniyle 7 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

CHA

Sınavda sorduğu soru nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” ve “suçu ve suçluyu övmek” suçlamalarıyla yargılanan Yrd. Doç. Dr. Barış Ünlü ilk duruşmada beraat etti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Ünlü’nün sınavda sorduğu soru nedeniyle yargılandığı davada beraat etti. Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması görülen davaya sanık Barış Ünlü ve avukatları katıldı. Duruşmada savunma yapan Ünlü, beş yıldır bu dersi verdiğini belirterek, “Ders Osmanlı ve Türkiye tarihiyle ilgilidir. Osmanlı tarihini de Ermeni ve Kürt meseleleri üzerinden işliyorum” dedi.

Beraatini isteyen Ünlü’nün ardından sözü alan avukatı Levent Kanat, iddianamede eksiklikler olduğunu kaydetti.

Savunmaların ardından savcı Umut Sadak, ‘terör örgütü propagandası yapmak, suç ve suçluyu övmek’ suç unsurlarının oluşmadığını belirterek beraat talep etti. Mahkeme Başkanı Musa Yeşil de Ünlü’nün beraatine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Yrd. Doç. Dr. Barış Ünlü, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde verdiği Türkiye’de Siyasal Hayat ve Kurumlar dersinin final sınavında Abdullah Öcalan’ın "Kürdistan Devriminin Yolu Manifestosu" başlıklı broşürü ile 2012 tarihli "Ortadoğu’da Yerel Sistem İnşası Olarak Demokratik Modernite" başlıklı yazısını sınavda sormuştu. Vahdet gazetesi ise bunu “terör propagandası yapılıyor” diye haberleştirdi. Ardından sosyal medyada Ünlü’ye karşı bir kampanya başlatıldı.

Barış Ünlü de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, propaganda yapmadığını, dersin içeriğinin Kürt ve Ermeni meseleleri olduğunu söylemişti. Ünlü, soru nedeniyle “terör örgütü propagandası yapmak” ve “suçu ve suçluyu övmek” suçlamalarıyla yargılanıyordu.