Şimdi de 'Kız İlahiyat Fakültesi' istiyorlar: Fakültede harem-selamlık!

Kız imam hatip ortaokulu ve kız imam hatip lisesinden sonra şimdi de "Kız İlahiyat Fakültesi" için imza kampanyası başlatıldı. Bu kampanyayla, Türkiye'de ilk kez üniversite düzeyinde harem-selamlık talebi dile getirilmiş oldu.

Haber Merkezi

Kız imam hatip ortaokulu ve kız imam hatip lisesinden sonra şimdi de "Kız İlahiyat Fakültesi" için imza kampanyası başlatıldı. Bu kampanyayla, Türkiye'de ilk kez üniversite düzeyinde harem-selamlık talebi dile getirilmiş oldu.  

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Mihriye Nur Tüfenk'in başlattığı imza kampanyasına yandaş Yeni Şafak yazarı Mustafa Armağan, "9 yaşında kız çarşafa girmeli" diyen İhsan Şenocak, eski Milli Gazete yazarı Ebıbekir Sifil gibi isimler de destek verdiler. 

İmza kampanyası şu sözlerle tanıtışıyor: 

"Kız İmam Hatip Ortaokulu ile başlayan ve Kız İmam Hatip Lisesi ile devam eden bu eğitim süreci niye Kız İlahiyat Fakültesi ile taçlanmasın? Kızların kendilerini daha rahat hissedecekleri ve derslere aktif bir şekilde katılabilecekleri bir ortam neden olmasın? Her şeyiyle hanımlara ait bir fakülte istiyoruz. İslami eğitim-öğretim ortamı için sen de bu kampanyaya destek ol!"

İmza kampanyasına 6 binden fazla kişinin imza verdiği öğrenildi.